Elevii și studenții din Republica Moldova, gratuit spre secțiile de vot din România!

Distribuie pe:

În perioada 12 - 13 noiembrie 2016, elevii și studenții moldoveni în România, cu vârsta de peste 18 ani, care își vor exercita dreptul de vot la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în secții electorale deschise pe teritoriul țării noastre, vor beneficia de bilete de tren dus-întors gratuite.

Măsura a fost stabilită de Guvernul României și are ca scop să asigure cât mai multor tineri din Republica Moldova, aflați la studii în România, exercitarea dreptului de vot.

Aceștia vor avea dreptul la o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio și interregio, clasa a II-a, către și dinspre localitățile cu secții de votare de pe teritoriul României, respectiv București, Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Bacău, Suceava, Craiova.

Biletul de călătorie va fi eliberat la casele de bilete ale stațiilor și agențiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetățean al Republicii Moldova și a carnetului de elev sau student, vizat pentru anul școlar curent. Pe biletul de călătorie vor fi menționate numele și prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria și numărul actului de identitate, calitatea de elev (E) sau student (S).

Contravaloarea biletelor gratuite va fi recuperată de operatorii de transport feroviari de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, până la sfârșitul acestui an.

Lasă un comentariu