Dascăli mureșeni ADRIANA RODICA OACHIȘ

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 28 decembrie 1953, în orașul Cluj-Napoca. Școala primară și generală și apoi Liceul pe care l-a absolvit în anul 1973 le-a făcut în municipiul Cluj-Napoca. Din anul 1975 urmează cursurile Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Institutului Agronomic ,,Dr. Petru Groza" din Cluj-Napoca. În anul 1985 participă la cursurile postuniversitare, specialitatea reproducție din București. Din anul 1997 este doctorand la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară - specializarea Microbiologie, din municipiul Cluj-Napoca.

În anul 1981 este angajată ca medic igienist la Secția de Preparare Carne din Complexul porcin din comuna Gornești. Din anul 1983 este medic epizootolog la un complex zootehnic din Republica Mozambic. Din anul 1984 până în anul 1987 este specialist la Oficiul de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie în municipiul Târgu-Mureș. Din anul 1987 este profesor titular la Catedra zoo-veterinară din cadrul Grupului Școlar Agricol din municipiul Târgu-Mureș. În perioada 1993-1996 este șef de unitate la S.C. Korexim S.R.L, după care este șef de departament comercial la S.C.Comagra S.A. Din anul 1996 lucrează la laboratorul de Microbiologie din cadrul Stațiunii de Cercetare și Producție pentru Creșterea Bovinelor din Sângeorgiu de Mureș. Din anul 2000-2001 este inspector de specialitate la Oficiul de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie din municipiul Cluj-Napoca, după care este medic veterinar la S.C. SEMTEST BVN S.A. Sângeorgiu de Mureș, de unde se pensionează.

În anul 2002, împreună cu dr. Lucian Hârceagă, dr. Mircea Roman, redactează și tipărește cartea ,,Ghidul operatorului însămânțător la bovine", publică lucrări știițifice în domeniul patologiei glandei mamare, imunologiei și digestiei rumenale. Participă la simpozioane și conferințe în țară și peste hotare.

Lasă un comentariu