S-AU INVENTAT CONTRACEPTIVELE PENTRU BĂRBAŢI

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea Wolverhampton, citaţi de descopera.ro, susţin că au realizat primele pastile contraceptive care pot fi utilizate de bărbaţi.

„Timp de zeci de ani, cercetători din întreaga lume au încercat să producă o alternativă sigură a prezervativelor sau a vasectomiei. Noi am descoperit, acum, secretul prin care bărbaţii devin infertili temporar, prin inhibarea abilităţii spermatozoizilor de a înota.

Am inventat anumiţi compuşi care se infiltrează în spermă şi paralizează temporar spermatozoizii. În perspectivă, produsul ar putea fi administrat sub forma unei pastile cu acţiune rapidă sau a unui spray nazal pe care bărbaţii l-ar putea utiliza cu câteva minute înainte de relaţia intimă. Efectele ar putea dura câteva zile, apoi bărbatul ar deveni din nou fertil. Pastila contraceptivă pentru bărbaţi ar ajuta multe cupluri în care femeia nu poate lua anticoncepţionale din cauza unor condiţii medicale.

În studiul nostru, am pornit de la realitatea că infertilitatea bărbaţilor este, în general, cauzată de mişcarea lentă a spermatozoizilor, numită motilitate lentă. Utilizând această informaţie, am fabricat un compus, numit peptidă penetrantă celulară, care pătrunde în spermă şi imobilizează spermatozoizi.

Peptidele sunt polimeri scurţi, formaţi prin legarea mai multor aminoacizi. Aceştia apar în organism în mod natural, dar noi am descoperit un mod pentru a-i crea în laborator", explică specialiştii britanici.

Ei adaugă, totuşi, că testele pe animale vor începe doar peste aproximativ doi, trei ani, apoi mai sunt necesari până la cinci ani pentru ca un nou medicament să poată fi scos pe piaţă. 

Lasă un comentariu