Diplome şi trofee pentru cele mai performante firme din judeţ

Distribuie pe:

Camera de Comerţ şi Industrie Mureş a organizat joi, 3 noiembrie, la restaurantul Hotelului „Grand" din Târgu-Mureş, ceremonia de decernare a diplomelor şi distincţiilor acordate agenţilor economici mureşeni care au obţinut, în 2015, cele mai bune rezultate economico - financiare, în cadrul celei de a 23-a ediţii a Topului firmelor din judeţul Mureş.

Clasamentele au fost realizate pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, potrivit normelor legale în vigoare, topul firmelor realizat de camerele de comerţ fiind singurul clasament reprezentativ întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, care depun bilanţuri contabile, explică organizatorii.

În competiţie au fost înscrise 16.022 societăţi comerciale care au depus bilanţul contabil la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş. Locul I a revenit unui număr de 731 de firme, mai multe decât în anii anteriori deoarece, începând din acest an, au fost luate în considerare grupele de activitate de 4 cifre, ceea ce permite realizarea unui clasament specializat pentru fiecare cod CAEN în parte.

„Ne mândrim cu faptul că 340 de companii mureşene sunt prezente pe primele 10 locuri ale Topului naţional, dintre care 45 sunt ocupante ale locului I pe ţară", a spus, în debutul manifestării, preşedintele CCI Mureş, Vasile Pop, recurgând la un citat din gândirea lui John Rockefeller pentru a explica reţeta succesului în afaceri: „Secretul succesului este să faci lucrurile obişnuite neobişnuit de bine".

Invitat la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, i-a felicitat pe reprezentanţii firmelor laureate şi a afirmat că administraţia judeţeană se concentrează pe atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru realizarea cât mai multor investiţii publice. „Una dintre priorităţi - a precizat preşedintele CJ - este realizarea, în judeţ, a unui centru regional de transport, prin interconectarea reţelelor aeriene, rutiere şi feroviare, având în vedere că avem un aeroport internaţional pe lângă care trece calea ferată şi, în scurt timp, vom avea acces şi la autostradă, astfel că judeţul Mureş ar deveni mai atractiv pentru investitori şi s-ar consolida şi poziţia pe piaţă a firmelor existente".

La rândul său, primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a reafirmat că instituţia pe care o reprezintă este deschisă pentru orice colaborare cu agenţii economici, astfel încât mediul de afaceri să rămână unul de excelenţă, bazat pe competiţie şi calitate, în beneficiul comunităţii. „În acest sens - a precizat edilul târgumureşean - „Primăria sprijină zona periurbană prin proiecte iniţiate şi dezvoltate împreună şi colaborează în egală măsură cu Camera de Comerţ şi Industrie Mureş. Municipalitatea vine în sprijinul celor care fac producţie şi prin Şcoala de Arte şi Meserii, un proiect care dă tărie viitorului, încât să dăm oraşului ce merită: oameni de calitate, profesionişti de marcă, meseriaşi bine pregătiţi".

Într-un mesaj transmis participanţilor, prefectul judeţului, dr. Lucian Goga, îi felicită pe „cei mai buni dintre cei buni", asigurându-i pe reprezentanţii mediului de afaceri că Instituţia Prefectului le va fi mereu un partener de nădejde.

Din partea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş (AJFP) a luat cuvântul dl Marinel Nedeluţ (recent detaşat de la Ilfov), cu vestea bună că, în judeţul nostru, planul la încasări a fost realizat… 110%, căci - a comentat domnia sa - „de fisc şi de moarte nu scapă nimeni".

Cel mai aşteptat moment al serii a fost, desigur, decernarea premiilor şi distincţiilor pentru cele mai performante firme din judeţ. Preşedintele CCI, Vasile Pop, împreună cu vicepreşedinţii Hermann Johann şi Mircea Radu Pescar, au înmânat diplome reprezentanţilor firmelor din top, clasificate pe domenii de activitate şi mărime, la următoarele secţiuni: Cercetare, dezvoltare şi high tech, Industrie, Agricultură, Silvicultură şi Pescuit, Construcţii, Servicii, Comerţ - turism.

S. C. Cuvântul liber S.R.L. - din nou, în fruntea clasamentului!

În domeniul Servicii, grupa Activităţi de editare a ziarelor, locul I în Topul firmelor a revenit, şi de această dată, S.C. CUVÂNTUL LIBER S.R.L., firma editoare a cotidianului „Cuvântul liber", care a obţinut şi Diploma şi trofeul de excelenţă în afaceri, acordate societăţilor comerciale situate, 5 ani consecutiv, pe locul I în clasament. „În ciuda perioadei grele pe care o traversează presa scrisă, nu doar la noi, ci peste tot în lume, iată că am reuşit să ne menţinem în top, fiind, practic, singurul ziar în cursă", a declarat vicepreşedintele ec. al Consiliului de Administraţie al S.C. „Cuvântul Liber" S.R.L., Ioan Husar.

Alături de evidenţierea firmelor în cadrul clasamentelor pe grupe de activitate şi clase de mărime şi a diplomelor şi trofeelor de excelenţă, au mai fost acordate distincţii pentru societăţile comerciale cu rezultate deosebite, constante de-a lungul timpului: Diploma pentru Exportatorii de Top, Diplome de Onoare speciale pentru femei manager de succes, numele tuturor câştigătorilor figurând în catalogul Topul firmelor din judeţul Mureş, lucrare de referinţă, preţios îndreptar pentru toţi cei interesaţi de potenţialul şi perspectivele mediului de afaceri mureşean.

În cadrul manifestării, Corul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş, condus de directorul Vasile Cazan, precum şi solista de muzică uşoară şi populară Anca Branea, i-au făcut pe cei prezenţi să mai uite de cifre, socoteli, facturi, bilanţuri contabile, clauze contractuale şi, bineînţeles de… fiscul care nu iartă.

 

Lasă un comentariu