ÎNTÂLNIREA ANUALĂ A TINERILOR DIN ARHIEPISCOPIA ALBA IULIEI

Distribuie pe:

În organizarea Arhiepiscopiei Alba Iuliei, sâmbătă, 5 noiembrie 2016, tinerii ortodocşi din protopopiatele Eparhiei şi-au dat întâlnire la cea de-a VI-a ediţie anuală a acestei manifestări. După un program dinainte stabilit tinerii au sosit la Catedrala Mare cu hramul „Înălţarea Domnului" din Târgu-Mureş, fiind primiţi de o echipă de voluntari, după care a sosit şi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Însoţit de cei doi consilieri, a fost întâmpinat de preotul protopop Olimpiu Zăhan, un sobor de preoţi şi de un grup de tineri îmbrăcaţi în costume populare care a oferit înaltului oaspete un frumos buchet de flori.

În continuare IPS Irineu, împreună cu cei doi consilieri, au săvârşitun Te Deum, răspunsul la strană fiind dat de către un grup de tineri preoţi care au oferit un plus de frumuseţe evenimentului prin cântecele interpretate. În încheiere înaltul oaspete a rostit un scurt cuvânt din care redăm: „Ne-am adunat astăzi, în municipiul Târgu-Mureş, sub cupola acestei măreţe Catedrale pentru a deschide adunarea tinerilor ortodocşi din Eparhia de Alba Iulia în cea de a şasea ediţie."

După acest moment a urmat o procesiune cu icoane şi steaguri tricolore purtate de către tineri îmbrăcaţi în costume populare până la Sala Polivalentă, unde cei peste 1.500 de tineri au participat la o interesantă expunere. Pentru început consilierul Arhiepiscopiei, preotul Oliviu Botoi, a propus întregii asistenţe rostirea rugăciunii „Tatăl nostru", după care a dat cuvântul lui Alexandru Câmpean, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

A urmat maestrul Dan Puric care a susţinut expunerea „Să fii român", primită de toţi tinerii cu mult interes, prezentatorului fiindu-i adresate variate întrebări la care răspunsul a fost pe măsură. Din cele expuse am reţinut: „Să fii român înseamnă să îţi iubeşti credinţa strămoşească în care te-ai născut, martirii şi eroii neamului, să îţi iubeşti tradiţia, cultura şi oamenii mari ai neamului tău... V-am spus toate acestea pentru a avea nişte piloni."

În încheiere autorul a dat obişnuitul autograf pe lucrările sale aduse pentru tineri.

A urmat masa de prânz, un scurt moment artistic şi încheierea evenimentului.

Lasă un comentariu