A început campania electorală

Distribuie pe:

Listelor de candidați mureșeni la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, prezentate, ieri, de ziarul nostru, li se adaugă Partidul România Mare (PRM) și independentul Costel Neacșu.

Inițial, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Mureș a respins listele depuse de PRM, după ce s-a constatat că nu a fost îndeplinită condiția de fond prevăzută de art. 52 alin (2) din legea 208/2015, care prevede obligația ca listele să asigure prezentarea ambelor sexe, în condiții de pluritate de candidați.

Decizia a fost menținută de Tribunalul Mureș, așa că PRM a depus doar liste cu câte un singur candidat, pentru fiecare din cele două Camere.

Pentru Senat, va candida Ioan Nicoară (profesor - reprezentant medical), iar pentru Camera Deputaților - Cristian Ioan Dorobanțu (economist - inginer).

Independentul Costel Neacșu (profesor, ziarist, scriitor, licențiat în Teologie, Istorie, Filosofie) a reușit să adune numărul necesar de semnături din partea mureșenilor, astfel încât candidatura i-a fost acceptată pentru un fotoliu în Camera Deputaților. 

Lasă un comentariu