Atenție, părinți! „VACCINURILE SALVEAZĂ VIEȚI"

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a lansat, recent, campania de promovare a imunizării copiilor „Vaccinurile salvează vieți", scopul acesteia fiind de a informa părinții despre cea mai importantă și eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Campania conține un clip video, avându-l ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc, acesta spunând povestea războaielor din secolul trecut, care au luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanța vaccinurilor pentru prevenția unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viața oamenilor.

O altă componentă este informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării, desprevaccin.ro, care prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Național de Vaccinare, precum și mărturii ale unor personalități publice care și-au vaccinat copiii, fiind, totodată, prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor și adulților.

„Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ținta recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinați în raport cu vârsta, din două motive: refuzul și neprezentarea", precizează Ministerul Sănătății.

 

Lasă un comentariu