Patru tineri români, la atelierele parkour de la Lyon

Distribuie pe:

În urma parteneriatului dintre Institutul Cultural Român şi Institutul Francez de la Bucureşti, Direcţia Relaţii Internaţionale din cadrul ICR susţine participarea a patru invitaţi: Mădălina Ene, Diana Popa, Alexandra Maria Putineanu, Cristian Marius Glovaschi, din cadrul Asociaţiei Reborn Education, la o serie de ateliere de parkour desfăşurate în Franţa, la Lyon, în perioada 12-17 noiembrie 2016.

Parkour-ul sau „arta mişcării" este o disciplină considerată drept o simbioză care combină baletul şi acrobaţia cu mişcări şi tehnici inspirate din cascadorie. Filosofia acestei discipline se revendică de la aserţiunea că orice obstacol din spaţiul cotidian (artificial sau natural) poate fi depăşit prin mişcări specifice parkour. În România, parkour-ul este parte integrantă din cultura urbană, existând în prezent o comunitate din ce in ce mai numeroasă de practicanţi şi practicante în toată ţara, care şi-au însuşit un stil propriu de antrenamente şi de manifestare a creativităţii în spaţiul urban.

Institutul Francez şi Goethe-Institut din România au lansat proiectul Parkour 2016, arta deplasării şi libertatea de mişcare în spaţiul public. Anul acesta, în decursul lunii aprilie, la Iaşi, au avut loc o serie de evenimente dedicate acestui fenomen, la care au participat practicanţi de parkour din România, Franţa şi Germania.

Fotografiile ilustrative au fost realizate de Mădălina Ene. 

Lasă un comentariu