Vaccinurile salvează vieţi!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătăţii a lansat, la începutul acestei săptămâni, campania de promovare a imunizării copiilor, sub numele „Vaccinurile salvează vieţi", cu scopul de a informa părinţii despre cea mai importantă şi eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Campania „Vaccinurile salvează vieţi"conţine un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut, care au luat viaţa a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor.

O altă componentă importantă a campaniei „Vaccinurile salvează vieţi" este informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro. Pagina web prezintă informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum şi mărturii ale unor personalităţi publice care şi-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor şi adulţilor. Pagina desprevaccin.ro îşi propune să devină principala sursă de informare pentru toţi cei care vor să afle informaţii cuprinzătoare şi sigure despre vaccinurile esenţiale folosite în România.

Informaţii suplimentare

Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive - refuzul şi neprezentarea.

În privinţa stocurilor de vaccin, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi a repartizat către Direcţiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG. Din vaccinul hexavalent au fost achiziţionate şi distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitaţia pentru achiziţia unor noi cantităţi. Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitaţie pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent şi pneumococic. (sursa - ms.gov.ro.)

Lasă un comentariu