ACTUALITATE ÎN TURISM – DESTINAȚIILE DE VACANȚĂ

Distribuie pe:

Odată cu sosirea primilor fulgi de nea, decorul hibernal care a pus stăpânire de câteva zile, la ce poate să te ducă cu gândul? Pe mulţi dintre noi, la vacanţa de Crăciun şi Revelion. Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cei care nu au cumpărat încă pachete turistice pentru petrecerea Crăciunului şi Revelionului pot profita de oferta agenţiilor, alese pentru toate gusturile. Indiferent că preferaţi un Crăciun tradiţional românesc, unul mai exotic, într-o ţară caldă sau vă tentează atmosfera specifică acestei sărbători din statele europene.

Domnul Ioan Ceuşan, cu experienţă de peste trei decenii în domeniului serviciilor turistice din Târgu-Mureş, conduce una dintre cele mai vechi agenţii de turism ,,Adonis". Secretul longevităţii acestei agenţii este, după cum spuneam, experienţa acumulată de-a lungul unei vieţi, seriozitatea, oferirea de servicii de calitate, dar şi adaptarea permanentă la cererea pieţei.

- Domnule Ceuşan, care au fost cele mai solicitate pachete de sărbători din acest an?

- La mai mare căutare, comparativ cu alţi ani, cele mai solicitate pachete turistice, au fost zonele unde turiştii pot simţi şi admira adevărata tradiţie românească. Aici mă refer la localităţi din Maramureş, nordul Moldovei şi centrul Ardealului, locuri în care se păstrează obiceiurile vechi asociate cu evenimentul Crăciunului.

De asemenea, au fost solicitate şi staţiunile care deţin hoteluri cu facilităţi de spa, piscină sau agrement: Felix, Sovata, Băile Herculane, Geoagiu, Călimăneşti, Căciulata, Vatra Dornei, dar şi staţiunile unde se practică sporturile de iarnă la Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Bran, Durău, Vatra Dornei.

- Care sunt destinaţiile externe mai căutate de turişti: cele exotice sau cele unde se practică sporturile de iarnă?

- Agenţia noastră a fost solicitată cu cereri în special în zonele calde: Tenerife, Dubai, Thailanda, Maldive, Sri Lanka, Mexic şi Republica Dominicană.

Austria, Franţa, Italia sau Slovacia, au fost ţările preferate pentru practicarea sporturilor de iarnă.

- Aţi observat o schimbare în ceea ce priveşte orientarea turiştilor, faţă de anii precedenţi?

- Da, comparativ cu cererile din anii anteriori, zonele agroturistice, unde turiştii simt adevărata tradiţie românească au fost la mare căutare în acest an cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

- Ce aţi pregătit pentru sezonul estival 2017?

- Deja am început vânzările pentru sezonul estival 2017, cu reduceri substanţiale de până la 40 la sută

- La ce perioadă se referă această reducere?

- Cei care cumpără acum un pachet turistic pentru sezonul estival 2017, au o reducere de până la 40 la sută din total pachet.

- Aceste reduceri se referă la destinaţii interne sau externe?

- Atât la destinaţiile interne cât şi la cele externe. Vor fi curse charter spre Turcia, Insulele Greceşti, Mallorca, Barcelona, Rimini, Cipru, Malta, etc.

- Aveţi cereri şi rezervări, turiştii apreciază reducerile oferite?

- Da, sunt cereri. Turiştii s-au educat, ca şi în alte ţări europene, ei vin din timp să-şi cumpere pachete turistice, având în vedere reducerile substanţiale de care pot beneficia.

- Aveţi oferte şi pentru pensionari?

- Bineînţeles că ne-am gândit şi la nevoile celor vârstnici. O preocupare permanentă a agenţiei noastre sunt pachetele balneo, care se achiziţionează în special de oamenii cu nevoi de tratament la preţuri modice, cei interesaţi pot beneficia de pachete care includ beneficiile unui tratament balneo, în campaniile: ,,Decada Balneară", ,,O Săptămână de Refacere", sau ,, Hai la Băi!".

- Ce vă propuneţi pe viitor?

- Ca şi până acum, urmărim să fidelizăm clienţii care ne calcă pragul, prin serviciile şi pachetele turistice de calitate pe care le oferim, prin satisfacerea pretenţiilor şi cerinţelor acestora, care de la an la an se diversifică.

 

Lasă un comentariu