Impertinenţa unora n-are limite - Laszlo Tokes vrea, totuşi, Ordinul „Steaua României"!

Distribuie pe:

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ieri, 16 noiembrie 2016, cererea de chemare în judecată formulată de europarlamentarul Laszlo Tokes în dosarul privind retragerea Ordinului „Steaua României" ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă, părţile având posibilitatea să depună recurs în termem de 15 zile.

După ce, la începutul lunii martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României" acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, acesta l-a dat în judecată pe actualul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis, acuzându-l că retragerea ordinului s-ar fi făcut cu încălcarea legii.

Însă, preşedintele a explicat că a decis retragerea Ordinului „Steaua României" lui Laszlo Tokes, deoarece persoana care primeşte o astfel de distincţie a statului trebuie să respecte Constituţia României, iar decizia sa vine ca urmare a hotărârii instanţei. „Atunci când statul român acordă o distincţie, vrea să-l răsplătească pe cel distins şi să îi recunoască un merit, însă, în acelaşi timp, cel care primeşte decoraţia trebuie să recunoască România, Constituţia şi valorile care stau la baza acesteia", a spus Klaus Iohannis.

Decoraţia i-a fost atribuită lui Laszlo Tokes în anul 2009, însă în urma unor declaraţii antiromâneşti ale acestuia, Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua României" a propus retragerea titlului. 

Lasă un comentariu