Frigiderul - depozit de bacterii?!

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici ne atenţionează să avem mare grijă la igiena din sertarul pentru depozitarea fructelor şi legumelor din frigider, întrucât acolo se află unul dintre cele mai murdare locuri din bucătărie!

„Sertarul pentru depozitarea fructelor şi legumelor conţine în jur de 8.000 de bacterii pe fiecare centimetru pătrat, ceea ce depăşeşte de 750 de ori nivelul maxim considerat sigur de securitatea sanitară.

Normele sanitare standard recomandă ca suprafeţele de preparare şi depozitare a alimentelor să conţină maximum zece unităţi de bacterii pe centimetru pătrat.

Din păcate, în sertarul pentru depozitarea fructelor şi legumelor din frigider pot fi descoperite bacterii mortale, cum sunt salmonella, E.coli şi listeria, în special dacă în sertar s-au aflat o lungă perioadă produse alterate sau mucegăite.

Însă, rezultatele noastre au fost obţinute în urma analizei probelor prelevate din doar 30 de sertare cu legume şi fructe din frigidere, nu din toate compartimentele acestui nelipsit aparat electrocasnic din casele noastre!

Totuşi, recomandăm efectuarea în mod frecvent a curăţeniei în frigider, cel puţin o dată pe lună, cu insistenţă asupra sertarului pentru depozitarea fructelor şi legumelor. Acesta trebuie spălat temeinic, folosind cantităţi importante de apă fierbinte şi detergent", ne sfătuiesc specialiştii britanici în igienă domestică.

Lasă un comentariu