O mie de uniforme pentru voluntarii SMURD

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni (14 noiembrie 2016), Fundația pentru SMURD a primit mai multe echipamente medicale, printre care un aparat de oxigenare extracorporală arterio-venoasă sau plămân artificial (ECMO), precum și o mie de uniforme pentru voluntari. Aparatul de oxigenare costă aproximativ 55.000 de euro, el urmând a fi donat Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Floreasca București.

„Echipamentul primit acum este de fapt un plămân artificial portabil, primul din sistemul național de sănătate, care va fi folosit, atât în spital, cât și pe durata transportului cu elicopterul sau cu ambulanța al unei persoane în stare gravă și care are nevoie de susținerea funcțiilor respiratorii și cardiace.

Și donația de uniforme pentru voluntarii SMURD este importantă. Sunt 730 de voluntari și toți aceștia vor avea echipamentele de protecție necesare", a declarat, pentru Agerpres, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Plămânul artificial, unic în România, și uniformele pentru voluntari au fost donate de KMG International, prin intermediul companiilor membre Rominserv și Rompetrol Gas, care sprijină intervențiile medicale de urgență ale SMURD, la nivel național. 

Lasă un comentariu