Guvernul a impus tarife maxime pentru transportul elevilor

Distribuie pe:

După ce, în luna octombrie 2016, Guvernul a decis că operatorii de transport rutier sunt obligați să emită abonamente pentru transportul elevilor, decontate integral din bugetul de stat pentru distanțe de până la 50 de kilometri, săptămâna trecută a stabilit tarifele maxime ce pot fi practicate de operatorii de transport pentru abonamentele acordate elevilor.

„Reglementarea unui tarif maximal se impunea în condițiile în care tarifele practicate de operatorii de transport public au variații foarte mari pentru aceeași distanță, prețurile maxime fiind și de până la 13 ori mai mari decât prețurile minime.

Astfel, tarifele maxime ce pot fi practicate de operatorii de transport rutier variază de la 10 lei (fără TVA), pentru distanța minimă de 3 kilometri, până la 174 de lei (fără TVA), pentru distanța maximă de 50 de kilometri. Au fost aprobate și sumele aferente fiecărei distanțe în interiorul acestui ecart (3 - 50 kilometri) și metodologia de calcul a acestor tarife.

Contractele de transport în curs, valabil încheiate, în baza cărora sunt practicate anumite tarife pentru serviciile publice de transport al elevilor, nu pot fi modificate până la ajungerea la termen decât prin acordul părților.

Tarifele maxime pentru abonamentele de transport școlar sunt valabile până la 1 septembrie 2017", precizează Guvernul.

Lasă un comentariu