Dascăli mureșeni: MOLDOVAN PAUL OVIDIU

Distribuie pe:

S-a născut pe plaiurile orașului Târgu-Mureș în a optsprezecea zi a lunii iulie a anului 1981. A crescut sub îndrumarea părinților săi, Ioan și Susana, originari din zona rurală a județului Mureș, respectiv din zona Dâmbu și Băla. La acea vreme tatăl său, Ioan, era maistru principal la fabrica „Mobex" din Târgu-Mureș sau cum era cunoscută pe atunci „I.P.L.

23 august", iar mama sa, Susana, muncitoare la fabrica de conductori electrici „Electromureș" din același oraș. De la vârsta de șase ani, Moldovan Paul Ovidiu devine elev al „Școlii Generale Nr. 5" din Târgu-Mureș.

În anul 1995 a absolvit clasa a VIII-a urmând cursurile școlii profesionale „Electromureș" din orașul Târgu-Mureș, profilul mecanici motoare termice. La nici optsprezece ani în luna aprilie a anului 1999, se angajează ca muncitor necalificat la Complexul de agrement și sport „Mureșul". Fiind obișnuit cu munca, și-a reluat în același timp studiile la liceul „Electromureș" din localitate, la profilul electricieni auto, urmând cursurile serale.

Remarcându-se printr-o deosebită ambiție și tenacitate, Moldovan Paul Ovidiu reușește să-și îndeplinească un vis încă din fragedă copilărie prin admiterea la Universitatea „Petru Maior", profilul istorie-limba și literatură engleză. Fiind îndrumat de profesori distinși și, din păcate, trecuți în neființă ca Adrian Husar sau Grigore Ploeșteanu sau alți profesori la limba și literatura engleză ca: Anda Ștefanovici, Ramona Hosu, Zoltan Ildiko sau Bianca Han, cărora le poartă o adâncă recunoștință, reușește să-și dezvolte capacitățile intelectuale și, în special, cele umane.

În anul 2007 în luna iulie participă pentru prima dată la examenul de ocupare a posturilor didactice pe perioadă determinată fiind repartizat în cadrul Școlii Generale din satul Dedrad. Pe lângă catedra de istorie devine și diriginte al clasei a VIII-a, pregătind cu succes elevii cu ocazia serbărilor de 1 Decembrie, 24 Ianuarie sau Ziua Eroilor. Din anul 2008-2009 a devenit profesor de istorie în cadrul Școlii Generale din satul Crăiești. Între anii 2009 și 2011 a profesat ca și dascăl de limba engleză în cadrul comunelor Coroisânmărtin și Cuci. Din anul 2012 devine profesor de istorie în cadrul Școlii Gimnaziale „Dacia" din Târgu-Mureș.

Și-a continuat drumul profesiei în domeniul istoriei în anul școlar 2013-2014 în frumosul oraș Sighișoara, în cadrul liceului „Joseph Haltrich", contribuind din plin la dezvoltarea cunoștințelor de istorie universală, dar și locală, colaborând cu Muzeul de istorie din cadrul aceluiași oraș. Din anul școlar 2014-2015 a revenit în zona de câmpie a județului Mureș, în comuna Râciu, organizând serbări ca „Festivalul Toamnei" , cu ocazia zilelor de 1 Decembrie, 24 Ianuarie, a zilelor Școlii „Gheorghe Șincai" din localitate sau Ziua Eroilor. În același an a absolvit și studiile de masterat în cadrul Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș cu lucrarea de dizertație „Elita Satelor. Chiaburii în județul Mureș", coordonată de distinsul profesor Cornel Sigmirean. În anul școlar 2015-2016 a devenit profesor de istorie și limba engleză în cadrul Liceului Tehnologic din Sângeorgiu de Pădure. De la 1 septembrie a anului curent este profesor de istorie în cadrul școlilor „Vasile Pop" din Grebenișu de Câmpie și a Școlii Generale din Senereuș. De asemenea, este pasionat de sport în timpul liber, de explorarea traseelor montane din județul Mureș. Este colaborator al revistei „Historica Discipuli Hereditatem", editată împreună cu foști colegi de la masterat, unde a publicat două studii despre comunismul din România cu titlul „8 noiembrie 1945: între controversă și adevăr" și „Considerații privind preluarea puterii de către comuniști, reflectată în istoriografia comunistă". 

Lasă un comentariu