Antal Arpad și… „dragostea" de România!

Distribuie pe:

Cine este Antal Arpad? Liderul UDMR Sfântu Gheorghe și, totodată, primar al orașului covăsnean. Și el, ca și Tõkés László și alți lideri unguri, spun (declară), câteodată, nu doar ceea ce „trebuie" - în raport de conjuncturi - ci, mai ales, cea ce „simt". Acesta (fost și deputat) a spus că pentru ungurii din România dragostea pentru țara în care s-au născut și în care trăiesc este similară cu un viol. „Din păcate - declara el -, se poate observa faptul că vom avea multe dispute pe tema etnică. În acest context - adauga Antal -, permiteți-mi să citez un poet român (care o fi, oare? - n.n.), care a spus că iubirea cu forța se numește „viol". Acest lucru pot să-l zic și eu. Dacă autoritățile din România încearcă să ne oblige să iubim statul, înseamnă „viol", a conchis Antal. Păi, cine te „obligă" Antal úr? Dacă nu-ți iubești țara în care trăiești, granițele sunt deschise…

Altădată, somat de prefect că are obligația să poarte eșarfa tricoloră la toate evenimentele locale, Antal Arpad a răspuns cam așa, citat de Mediafax. „Eu doresc să respect legea, dar vă întreb și pe dumneavoastră: nu este un pic jenant pentru tricolorul românesc să-l port eu prin pădure sau când mă duc la galopiada secuiască? Nu este o situație un pic ciudată totuși ca, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, să mă urc pe scenă purtând eșarfa tricoloră? Gândiți-vă la reacția acelor oameni, mii de oameni, care în 15 martie ies în oraș și vor ști că nu sunt obligat să mă urc pe scenă purtând eșarfa tricoloră. Ce reacție vor avea?, a spus A.A.

Tot el, la întrebarea de ce nu poartă această eșarfă tricoloră, spre exemplu, de 1 Decembrie, edilul a răspuns - în nota-i caracteristică (adică, obraznică!) că va face acest lucru atunci când statul român va respecta unele promisiuni făcute comunității maghiare la Alba Iulia în 1918!

Nu știm la ce „promisiune" se referă Antal, dar îl întrebăm: și-ar imagina ce s-ar întâmpla, bunăoară, pe teritoriul Statelor Unite, ori în Germania, Franța etc., dacă un primar ar proceda precum Antal Arpad?! Păi, ar fi pus la respect (față de lege) imediat. Aplicându-i-se legea!

Cât despre scandalul de la Sfântu Gheorghe - care a avut loc nu demult - explicațiile șefilor din Primăria orașului pentru gestul jignitor de a nu arbora drapelul românesc pe acoperișul clădirii sunt de domeniul fantasticului. Și, iată, ce spuneau aceștia, în frunte cu Antal Arpad: că steagul românesc nu poate fi arborat pe clădire din cauza unui paratrăsnet! Că acum, după unele lucrări de reabilitare, paratrăsnetul a fost prevăzut cu un sistem complicat care nu ar permite montarea Tricolorului.

Drept care, aflăm că, după intervenția Ministrului de Interne, prefectul a făcut o plângere la Parchetul din Sfântu Gheorghe. De asemenea, a anunțat că a făcut demersuri pe lângă Ministerul Justiției, în vederea reanalizării cadrului legislativ privind incriminarea ca infracțiuni a faptelor ce aduc atingere simbolurilor naționale.

Faptul de a refuza arborarea Tricolorului Românesc pe sediul Primăriei, la solicitarea veteranilor de război, cu ocazia sărbătoririi Zilei Eliberării Municipiului Sf. Gheorghe de sub ocupația fascistă, reprezintă - în opinia Prefecturii Covasna, „un eveniment de o gravitate fără precedent, ce a revoltat întreaga opinie publică românească".

Cam ăsta-i Antal Arpad, dar și cei din jurul lui, ce-l susțin!...

Să vedem ce va fi la Sfântu Gheorghe de 1 Decembrie 2016!

Lasă un comentariu