SEARĂ DUHOVNICEASCĂ

Distribuie pe:

În organizarea Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox din Târgu-Mureș, Primăria Târgu-Mureș și cu mai multe instituții media, marți, 22 noiembrie 2016, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, a avut loc o seară duhovnicească intitulată „Simplitatea, viața în adevărata libertate."

Întâlnirea l-a avut ca invitat pe Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sfântul Dimitrie Izvorul de Mir" din Sighișoara.

Cu o sală plină până la refuz, preotul doctor Iuliu Florea, coordonatorul Ligii Tinerilor Ortodocși din Târgu-Mureș, a deschis seara duhovnicească spunând: „Vă mulțumim mult pentru că ați venit în număr așa de mare, mulțumim mult starețului care a văzut ca în Târgu-Mureș este o comunitate de ortodocși mare și unită. Vă rugăm să vă ridicați toți în picioare și sa zicem împreună rugăciunea «Tatăl nostru»".

În continuare a luat cuvântul reprezentanta Ligii Tinerilor Ortodocși, Casandra Șandor, care a prezentat programul de viitor al acestei organizații de tineret.

A urmat invitatul serii, Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, care a prezentat celor prezenți conferința cu tema anunțată. Lucruri frumoase și interesante au fost prezentate celor care au luat parte la această seară duhovnicească, acum în Postul Crăciunului, care au adus în inimile celor prezenți suflul sărbătorii care se apropie. Conferința ținută cu această ocazie a adus în fața creștinilor ortodocși multe exemple care mai de care mai interesante, publicul primind cu bucurie toate exemplele prezentate de înaltul oaspete.

A urmat un scurt program de cântece și colinde adecvate momentului, interpretate de Corul Ligii Tinerilor Ortodocși, cor pregătit de profesoara Simona Florea. Apoi, împreună cu aceștia, cei aflați în sală au interpretat colindul „O, ce veste minunată", întreaga reprezentație a tinerilor făcând sala să răsune de aplauzele întregii asistențe.

La sfârșit preotul Ghelasie Țepeș a miruit întreaga asistență trezind în sufletul fiecăruia bucuria apropiatei sărbători a Crăciunului.

Lasă un comentariu