La pensionare, POLIȚIȘTII LOCALI AR PUTEA FI EGALII POLIȚIȘTILOR NAȚIONALI!

Distribuie pe:

Marți, 22 noiembrie 2016, aproximativ o mie de polițiști locali, aparținând sindicatului „Pro Lex", au protestat în fața Guvernului, cerând reducerea vârstei de pensionare, așa cum se întâmplă în cazul polițiștilor naționali.

„Vrem reducerea vârstei de pensionare, conform Codului Muncii. Ca agenți de poliție locală, nu putem să ne desfășurăm activitatea de ordine publică și circulație rutieră până la vârsta de 65 de ani. Este foarte greu.

Deși în Legea poliției locale se prevede dreptul de a beneficia de încadrarea muncii în condiții deosebite sau speciale, cu efect de reducere a vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept. Iar în aceste condiții, polițiștii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică și rutiere până la 65 ani, în timp ce juriștii și contabilii din Poliția Română, de aceeași vârstă, vor fi la pensie de cel puțin 10 ani", consideră polițiștii locali din cadrul „Pro Lex".

Solicitărilor acestora, ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, le-a transmis, prin intermediul delegaților cu care s-a întâlnit, că va face o analiză comparativă privind condițiile de încadrare în muncă ale polițiștilor locali și ale celor din Poliția Națională, pentru a vedea în ce măsură personalul Poliției Locale ar putea fi asimilat Poliției Naționale. 

Lasă un comentariu