Activitatea fostului Consiliu de Administrație al Aeroportului „Transilvania", verificată de o comisie a CJ!

Distribuie pe:

Retragerea temporară a curselor companiei Wizz Air de pe Aeroportul „Transilvania" Târgu-Mureș, adică 23 de sosiri și 22 de plecări săptămânale, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a pistei de decolare, l-a determinat pe președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, să propună în ședința de ieri a CJ constituirea unei comisii mixte care să investigheze modul de administrare a Aeroportului „Transilvania".

Consilierii județeni au aprobat ca din comisia respectivă să facă parte câte doi consilierii din fiecare formațiune politică, precum și șefi de departamente și specialiști din cadrul CJ, propuși de președinte.

„Vor fi verificate aspectele care au dus la această situație, prin retragerea operatorului Wizz Air. În perioada 2014 - 2016, au fost efectuate la Aeroportul Transilvania mai multe controale de către Autoritatea Aeronautică Civilă, în urma cărora Consiliul de Administrație al Aeroportului a fost notificat pentru remedierea a nu mai puțin de 18 probleme.

Din păcate, din cele 18 puncte prezentate în procesul-verbal, doar unul a fost pornit, respectiv studiul de fezabilitate pentru refacerea pistei de decolare. Mai multe investiții nu au fost realizate, astfel încât, în 4 ani, din cele 18 milioane de lei alocate au fost cheltuite doar 5 milioane de lei, deci nici măcar o treime. Considerăm că au fost făcute niște greșeli în decursul anilor, iar comisia mixtă propusă va verifica aceste aspecte din perioada fostului Consiliu de Administrație, urmând ca rezultatele să fie făcute publice", a precizat președintele CJ.

Despre finalizarea lucrărilor la pista de decolare (condiție pusă de compania Wizz Air pentru a reveni pe Aeroportul „Transilvania") din Târgu Mureș, președintele CJ a dat ca termen primăvara anului viitor.

 

Lasă un comentariu