Din Lumea... lui Stanley Kramer

Distribuie pe:

În final, după sute de milioane cheltuite cu nonșalanță din banii idioților utili - useful idiots, invective de proveniență Punjabica, aruncate la adresa candidaților incomozi, adjectivări demne de cei al căror nivel educațional s-a oprit undeva între cifrele o și 4, și inadmisibile celor care au „obținut" Diplome de la Harvard, Princetown, Stanford sau Yale; cu un asemenea prezent fond de potențiali factori de decizie, nu trebuie să fii Dreistein ca să prevezi viitorul. Soarta Romei Antice este mai mult decât previzibilă, spectacole permise numai la Circus Maximus sau Bernea Circus și multe alte ieșiri marcate de un infantilism caracteristic statului Zimbabwe.

Pentru nefamiliarii sistemului American, Rubiconul a fost trecut și cunoaștem numele viitorului președinte USA, care conform protocolului existent, va fi instalat oficial în clădirea locata pe 1600 Pennsylvania Ave din Washington DC. Așa cum mi-am permis să vă atenționez în nenumărate ocazii, „it's not over, until is over - nu este terminat, până nu se termină". Colegiul Electoral care se va întruni în data de luni, 19 decembrie 2016, va hotărî cine va fi viitorul președinte, indiferent de votul poporului American. Deja în culise, o echipă de „binefăcători", la pupitrul căreia să află nelipsitul factor destabilizator numărul 1 al Planetei, George Soros, și având în componență multimiliardarii lumii, însoțiți îndeaproape de Cruella De Vil - Nancy Pelosi și senatorul Elisabeth Warren vor să anuleze votul maselor. Eu, din nou eronat, știam de la sociologul Harper Lee ca, „singurul lucru care nu respectă regula majorității este propria-ți conștiință". Într-o adevărată democrație, este inadmisibilă o asemenea umilință la adresa celor peste 62 milioane de americani, care au dat votul candidatului Partidului Republican. Nici Robert Mugave nu și-ar fi permis o asemenea indecență. Oricum, ceea ce s-a obținut la terminarea primei Convenții Constituționale, care a avut loc între 25 mai - 17 septembrie 1787, la Philadelphia, oraș care în acele timpuri, era considerat cel mai popular din USA nu s-a putut păstra!!! Se spune că la terminarea Convenției, o femeie s-a apropiat de Franklin și l-a întrebat ce tip de guvern s-a decis de delegații participanți la Convenția Constituțională. Franklin a răspuns: „v-am dat o Republică, dacă o puteți păstra". La 229 de ani de la aceste memorabile cuvinte, Benjamin Franklin s-ar răsuci în mormânt, văzând stadiul de descompunere, sub toate aspectele, al Republicii lăsate moștenire generațiilor următoare. Pentru cei mai puțin familiari cu numele lui Benjamin Franklin, inadmisibil de mulți aflați în rândul populației USA, doresc să îi încunoștințez, ca BF a fost un nume de rezonanță în politica americană, omul care alături de Thomas Jefferson și John Adams a redactat Declarația de Independență, fondator la Philadelphia al primei Biblioteci publice din coloniile engleze și al Universității din Pennsylvania. Mai pe limba ȚĂRII strămoșești, a fost un intelectual desăvârșit. Cei mai dotați financiar îi pot admira zilnic chipul pe bancnota de 100 dolari, deși după umila mea opinie, valorile intelectuale nu-și au locul pe „devil eye - ochiul dracului".

Oricum, până când „guvernul invizibil' va decide în final decizia Colegiului Electoral de luni, 19 decembrie 2016, privind ocupantul Biroului Oval, memoria mă duce la cuvintele jurnalistului Jimmy Breslin, laureat al premiului Pulitzer: „Oficiul - Biroul Oval este un lucru nelegitim, jumătate regalitate și jumătate democrație, așa că nimeni nu știe să îngenuncheze sau să scuipe.

Pe moment am scăpat de spectrul instalării Billei la Biroul sub care își făcea veacul Monica Lewinski. Dar, așa cum v-am scris, să așteptăm  19 decembrie 2016!!!

Lasă un comentariu