MINIVACANȚĂ DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI PENTRU BUGETARI

Distribuie pe:

Guvernul a decis în ședința de miercuri ca 2 decembrie să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, urmând ca aceștia să recupereze ziua de muncă pe 17 decembrie sau să-și prelungească timpul zilnic de lucru până la 16 decembrie.

„Pentru salariații din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabilește ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituțiile publice își vor desfășura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite", se arată în hotărârea Guvernului.

Potrivit hotărârii, noua zi liberă nu este valabilă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

În ziua de 2 decembrie, se efectuează prin centrala Ministerului Finanțelor Publice operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului. De asemenea, prin ordin emis de Ministerul Finanțelor Publice poate fi stabilită și desfășurarea altor operațiuni prin Trezoreria Statului. 

Lasă un comentariu