STILUL DE A MÂNCA PENTRU A ȚINE FOAMEA SUB CONTROL

Distribuie pe:

Specialiștii endocrinologi, recomandă câteva idei de gustări și un stil de a mânca astfel încât să ținem foamea sub control.

• Începeți masa cu o mâncare caldă și/sau voluminoasă.

• Mestecați încet și veți vedea că vă saturați în 10 minute.

• Meniurile să fie bogate în cât mai multe fibre, mai puțini carbohidrați simpli, multe proteine și o cantitate moderată de grăsimi.

• Alimentele mai grase par să dea o senzație de sațietate mai rapidă: încercați să potoliți foamea cu bucățele de brânză asociate cu felii de țelină și morcovi.

• Alcoolul scade glicemia, ca urmare, crește apetitul, de aceea este recomandabil să nu beți pe stomacul gol.

• Dacă mâncatul nu se poate controla, în locul chipsurilor sau alunelor, ideal ar fi un platou cu legume crude tăiate cubulețe sau floricele de porumb fără grăsime sau alte adaosuri.

• O linguriță de miere sau puțină ciocolată vor reuși să potolească pofta de ceva dulce, fără a dăuna sănătății.

 

Lasă un comentariu