La Instituția Prefectului - Județul Mureș Expoziția de pictură „Armonii de toamnă mureșeană"

Distribuie pe:

Lucrările au fost realizate într-un proiect comun, Tabăra Internațională de Pictură „Armonii de toamnă mureșeană", al Direcției pentru Cultură Mureș, Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (ALZIAR) și Primăriei Municipiului Târgu-Mureș derulat în perioada 5-12 octombrie 2016, la Complexul „Week-end" Târgu-Mureș.

Expun: Kristina Balazs (Târgu-Mureș), Mihai Marin Cârstea (București), David Croitor (Vatra Dornei), Rareș Kerekes (Sighișoara), Ammar Alnahhas (Siria), Marinela Măntescu (București), Klara Pădurean (Târgu-Mureș), Lia Popescu (Timișoara), Mihai Potcoavă (București), Corneliu Drăgan (Târgoviște), Cornel Vana (Turda), Vereess Zsuzsa (Târgu-Mureș).

Lucrările (27 picturi în ulei și acuarele) au mai fost expuse în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș și vor mai fi expuse și în alte orașe din țară.

După Târgu-Mureș urmează Sighișoara. În cele din urmă, lucrările se vor întoarce la Târgu-Mureș și vor fi donate Primăriei Municipale.

La vernisajul de la Instituția Prefectului - Județul Mureș au vorbit prefectul județului, dr. Lucian Goga, și Nicolae Băciuț, director al Direcției pentru Cultură Mureș, deschiderea expoziției făcându-se în prezența unui public select, alcătuit din membrii Colegiului Prefectural Mureș.

Nicolae Băciuț a susținut și un recital liric din poezia lui Ștefan Aug. Doinaș.

Lasă un comentariu