Se spune și la Bruxelles: „Basarabia e România!"

Unioniștii din Republica Moldova și România vor sărbători 1 Decembrie în fața Parlamentului European. Sute de români, de pe ambele maluri ale Prutului, vor manifesta la Bruxelles, pentru a spune că națiunea română este împărțită în două.

Pe lângă manifestația stradală, care va începe în Rond-Point „Robert Schuman" la ora 14,30, reprezentanții organizațiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari și cu comunitatea de români din Belgia, iar la finalul mitingului este preconizată o conferință de presă, în cadrul căreia vor prezenta situația reală din Republica Moldova și perspectivele Raportului Chișinău-București-Bruxelles.

Întâlnirea delegației cu europarlamentarii va avea loc la ora 10, la Parlamentul European, Batiment „Willy Brandt", sala WIB 02M068.

La ora 16, reprezentanții organizațiilor civice vor susține o conferință de presă (Euraffex, Rue Archiméde de 11, 1000), iar începând cu ora 19 vor dialoga cu comunitatea de români din Belgia.

„Suntem un singur popor în ambele state. Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a românilor, vrem să se afle și la instituțiile europene adevărul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va rămâne mereu într-o zonă gri, în care fraudele și minciuna domină. Europa trebuie să știe", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ziua Națională a României va fi marcată de către unioniști și la Chișinău și Alba Iulia. Un Tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chișinăului, între Parlament și Academia de Științe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire, va fi inclus mesajul „Basarabia e România!".

25 noiembrie 2016

Lasă un comentariu