Eveniment la Școala din Sânpetru de Câmpie

Distribuie pe:

Joi, 24 noiembrie 2016, când Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe Sfântul Mucenic Petru, episcopul Alexandriei, am avut deosebita onoare de a participa la slujba de binecuvântare a cabinetului de Religie Ortodoxă, nou înființat la Școala Gimnazială „Sfântu Petru" din localitatea Sânpetru de Câmpie.

În mijlocul nostru i-am avut pe părintele Protopop Lucian Voșloban, pe părintele Inspector Claudiu-Dorin Chiorean, pe doamna profesor metodist Mărioara Dăian, pe preoții parohi Robert Gelu Belean, Lucian Coreolan Arion, Horia Bogdan Chirilă și Raul Răzvan Bucur, pe domnul primar Lucian Minodor Pogăcian, și, nu în ultimul rând, pe dascălii și elevii din școală.

Cu acest prilej s-au binecuvântat prin stropire cu apă sfințită toate sălile de clasă. Au avut loc alocuțiuni din partea doamnei director, a părintelui inspector, a părintelui protopop și a profesorului de religie ortodoxă, iar elevii școlii, îmbrăcați festiv în porturi populare românești, au prezentat un scurt moment artistic compus din poezii și colinde românești.

Cabinetul are 20 de locuri, destinate elevilor care participă la orele de religie, însă spațiul folosește, totodată, și ca sală de clasă. Copiii, atât din clasele primare, cât și din cele gimnaziale, pot utiliza jocuri cu caracter religios, icoane, planșe, cărți cu caracter religios și reviste religioase, iar creațiile lor sunt prinse în dosare speciale.

Acest cabinet vine în sprijinul modelării elevilor după prescripțiile religioase și formării deprinderilor creștine.

Misiunea noastră nu este deloc una ușoară, însă ceea ce ne însuflețește este spiritul de echipă, o echipă formată din Școală-Biserică-Familie, pentru că educația tinerilor începe în familie, continuă la școală și la biserică, acolo unde tinerii simt iubirea și binecuvântarea lui Hristos.

Munca în acest domeniu, pe care noi, profesorii, ni l-am ales, putem spune că este o ucenicie pe viață.

Lasă un comentariu