De Ziua Națională a României, trei personalități mureșene, premiate cu Distincția ,,Fibula de la Suseni"

Distribuie pe:

În semn de înaltă recunoaștere pentru întreaga activitate profesională, culturală, socială și pedagogică, pentru aportul deosebit la consolidarea identității comunității mureșene, prefectul județului Mureș, domnul dr. Lucian Goga, a conferit Diploma de Excelență și Distincția ,,Fibula de la Suseni" unui număr de 3 persoane.

Evenimentul de decernare a Distincției ,,Fibula de la Suseni", aflat la ediția a XVI-a, a fost organizat și în acest an de Ziua Națională a României, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș.

Este vorba despre profesor doctor Mircea Chiorean - post-mortem, doamna Ionela Horga și maestru al sportului Norbert Trandafir.

,,A vorbi despre prof. dr. Mircea Chiorean la timpul trecut este dificil întrucât, de-a lungultimpului, așa cum l-am cunoscut, el privea doar spre viitor. Cei 83 de ani în care domnia sa a trăit, a lucrat și a creat au fost nu doar o viață, ci și un destin". Așa a început, Laudatio prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie, din Târgu-Mureș. Aevocat momente importante din activitatea prof. dr. Mircea Chiorean, încheind prin a spune: ,,Nemurirea există prin ceea ce facem pentru semenii noștri! Restul încă este necunoscut! Respectul nostru domnule profesor Chiorean, recunoștința noastră, a tuturor care, fără dumneavoastră am fi fost, cu siguranță, mai săraci!"

Jurnalistul Szucher Ervin a rostit Laudatio pentru maestru al sportului Norbert Trandafir.

În discursul său, jurnalistul a menționat faptul că este pentru el o cinste, dar și o plăcere de a rosti un laudatio pentru multiplul nostru campion la natație: „Este cinste, pentru omul care cât o fi el de cronicar sportiv, nu se întâlnește zilnic cu cineva care are la activ peste 150 de titluri de campion național și unul european, precum și un argint la mondiale. Este plăcere deoarece ca fost înotător deperformanță mă bucură faptul că Instituția Prefectului a decis să acorde Distincția „Fibula de la Suseni" unui sportiv care și-a petrecut marea parte a vieții în bazin".

Doamna Elena Micheu, director executiv, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii, a citit Laudatio pentru doamna Ionela Mariana Horga, spunând că este onorată de a prezenta și omagia, cu această ocazie, profesionalismul, dăruirea și personalitatea doamnei Ionela Horga, prezentând, în acest context, principalele repere ale biografiei doamnei Horga. „Acordarea «Fibulei de la Suseni», este recunoașterea și răsplătirea unui caracter puternic și a unui spirit nobil, ce cu siguranță va continua să inspire și peste timp", a conchis doamna Elena Micheu.

Lasă un comentariu