„…Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume…"

Distribuie pe:

Liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, s-a aflat la Târgu-Mureș joi, 1 Decembrie - Ziua Națională a României -, prilej cu care a depus o coroană de flori la statuia lui Avram Iancu din centrul municipiului.

Momentul a fost urmat de o reuniune a membrilor, simpatizanților și susținătorilor acestei formațiuni politice, manifestare desfășurată la sala de conferințe a Hotelului Grand, în prezența principalilor candidați ai partidului la alegerile din 11 decembrie și a unui numeros public.

Discuțiile moderate de președintele Filialei Mureș a PRU, Răzvan Biro, au fost axate, în esență, pe necesitatea prezenței în forul legislativ a unei formațiuni dedicate cauzei naționale, care să apere valorile românești, să sprijine economia autohtonă, capitalul românesc, depolitizarea instituțiilor, în paralel cu dezavuarea mișcărilor extremiste separatiste, sancționarea penală a manifestărilor, declarațiilor și acțiunilor antiromânești.

„Ne-am angajat într-o bătălie care pe care, o bătălie pe care trebuie să o câștigăm", a afirmat, în cuvântul său, liderul PRU, felicitându-i pe reprezentanții filialei mureșene pentru modul în care, în scurtul răstimp de la înființarea partidului (august 2015) au reușit să construiască o organizație bine închegată, numărând peste 2.000 de membri în județ.

De la microfonul prezidiului, s-au adresat asistenței tinerii candidați propuși de PRU: conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu, directorul Departamentului de Drept și Administrație Publică din cadrul Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș, juristul Florin-Sergiu Aștelean și politologul Liviu-Adrian Natea dând asigurări că lupta va fi dusă „la intensitate maximă", ea vizând, înainte de toate, simbolurile naționale - Drapelul, Imnul și Ziua Națională.

Apreciind „formula" în care PRU -Mureș se prezintă la alegeri, prof. Petru Nemeș, președintele Asociației „Al. Papiu Ilarian", a lansat un îndemn „de a ieși la vot, astfel încât în Parlament să fim reprezentați de un dascăl (conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu - n.n.) care nu are șase case, ci o avere imensă: educație, inteligență, bibliotecă", iar președintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, prof. univ. dr. Ioan Sabău-Pop, le-a reamintit candidaților că „așteptările sunt foarte mari", istoria (inclusiv cea recentă) dovedind că „Târgu-Mureșul rămâne o placă turnantă pentru că odată cu Târgu-Mureșul se ridică sau cad Harghita și Covasna".

„Bătălia este extrem de grea" - observa, la rândul său, prof. univ. dr. Vasile Dobrescu, fost parlamentar PUNR, „partid din ale cărui mesaje o bună parte au fost preluate de PRU, în actualul context tulbure, nu doar pe plan național, ci și în spațiul geo-politic din Europa", universitarul mureșean pledând pentru sprijinirea acestei formațiuni politice tinere, pentru a duce mai departe „idealurile conturate cu mult curaj în programul asumat".

„Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume…!", a sintetizat, într-o impresionantă alocuțiune, sensul celor afirmate în cadrul reuniunii, președintele ASTREI mureșene, poetul și publicistul Lazăr Lădariu, „cu gândul la România reîntregită, la cei 100 de ani care vor veni, încoronarea de veac, o așteptăm, cu deplină încredere, în destinul și menirea acestui popor care, la 1 Decembrie 1918, a întregit, a rotunjit cununa și conturul acestei Românii".

Menționăm că, printre obiectivele pe care și le propune PRU se mai numără: respingerea tendințelor de colonizare a României cu refugiați, „stoparea vânzării pământului către străini, stoparea retrocedărilor ilegale, a privatizării companiilor strategice (Romgaz, Hidro, Transelectrica), a parazitării statului și creării unui stat paralel de către ONG-urile lui Söros, a distrugerii capitalului românesc și controalelor suprapuse și excesive ale DNA și ANAF, stoparea distrugerii Bisericii Ortodoxe Române de către DNA".

Potrivit liderilor, PRU este creditat, în cele mai recente sondaje, cu 5,21%, având, prin urmare, șansa de a accede în forul legislativ.

Lasă un comentariu