La Liceul Tehnologic „Traian Vuia" Tg.-Mureş ș-a sărbătorit Ziua Naţională a României!

Distribuie pe:

Bucuria de-a fi existat, acum 98 de ani, un 1 Decembrie, care a însemnat împlinirea idealului de secole al poporului român, adică acela de a fi unit de-a parte şi de alta a curburii Carpaţilor, „de la Nistru pân` la Tisa", cum spunea marele Eminescu, a fost sărbătorităşi de elevii şi cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia" din Tg.-Mureş. Astfel, marţi, 29 noiembrie 2016, la orele prânzului, sala profesorală a şcolii a devenit neîncăpătoare, pentru toţi cei care au dorit să fie părtaşi, elevi şi profesori, la această manifestare.

S-a început, firesc, cu intonarea Imnului Naţional al României, ascultat într-o deplină solemnitate. Apoi eleva Nicoleta Vrabie, din clasa a X-a E a citit un material pregătit de dl prof. Ionel Mureşan, timp în care a rulat pe un ecran, o prezentare în Power Point despre principale momente din Istoria României care au dus la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, inclusiv cu semnificaţia acestei zile scrise cu aur în istoria neamului nostru.

Un colaj de poezii şi cântece patriotice au pregătit cei peste 30 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a, coordonaţi fiind de d-na prof. Simona Oltean. Am ascultat cântat cu patos, cântece dragi românilor precum: „Tu, Ardeal", „Clopotul reîntregirii", „Treceţi batalioane române Carpaţii", „Noi suntem români". A urmat un dans popular românesc, moment pregătit de d-na prof. Simona Grif, şi un dans popular maghiar, moment pregătit de d-na prof. Siklodi Beata. Subsemnatul, în calitate de profesor al şcolii, am recitat poezia proprie „1 Decembrie 1918", dar nu înainte de a spune o singură frază: Aşa cum Eminescu este 1 Decembrie al Literaturii Române, tot aşa 1 Decembrie este Eminescu al Istoriei Românilor.

Ultimul cuvânt l-a avut dl. prof. ing. Vasile Moldovan, directorul şcolii, care i-a felicitat pe toţi cei prezenţi de Ziua Naţională a României!

Lasă un comentariu