Indemnizațiile veteranilor de război cresc cu 75%!

Distribuie pe:

În ședința din 29 noiembrie 2016, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, prin care cuantumul indemnizațiilor lunare cuvenite acestora au fost majorate cu 75 la sută față de valoarea actuală.

Măsura a fost adoptată la propunerea Ministerului Apărării Naționale, ca un act de recunoaștere și compensare a sacrificiului făcut în timpul războiului și, ulterior, în societate, de invalizii, veteranii și văduvele de război.

Prin urmare, invalizii de război încadrați în categoriile mari mutilați și gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadrați în gradul II de invaliditate - de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei. Tot la 196 de lei au fost stabilite și noile cuantumuri ale îndemnizațiilor lunare de veteran de război și ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.

Pe de altă parte, în luna decembrie 2016, veteranii de război și văduvele de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat vor beneficia de ajutorul anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, în cuantum de 335 lei.

 

Lasă un comentariu