Vasile Gliga: „Datoria alesului este de a aduce bucurie celor care l-au votat"

Distribuie pe:

Președintele PSD Mureș, deputatul Vasile Gliga, a realizat o radiografie a rolului pe care îl joacă în viața comunității alesul cetățenilor, dar le-a oferit și soluții celor care doresc să își facă datoria față de comunitatea pe care o reprezintă:

„Ne întrebăm de multe ori care este datoria alesului nostru, parlamentar, primar, consilier județean sau consilier local. Da, trebuie să facem proiecte, să asfaltăm drumuri, să introducem apă sau canalizare. De fapt, datoria noastră este să aducem bucurie oamenilor. Bucuria de a se odihni într-un parc curat, de a se plimba seara în liniște pe străzile iluminate, de a-și trimite copiii la o școală curată și modernă, de a respira un aer mai curat, de a se bucura mai mult de o pensie frumoasă. Bucuria de a fi ascultat și de a primi un sfat bun și o direcție de urmat. Acesta este adevăratul nostru rol, de a fi prieteni și sprijin în orice moment celor care au avut încredere în noi. De a le fi alături mai ales la greu și de a ne bucura alături de ei atunci când reușim să realizăm ceva. Este greu de explicat în cuvinte ce bucurie simte un primar atunci când inaugurează o stradă proaspăt asfaltată sau un parlamentar, atunci când vede că legea pentru județul său și pentru care s-a zbătut ani de zile este votată cu unanimitate de voturi. Acolo este cheia întregului mandat, atunci se simte alesul împlinit cu adevărat, simte că și-a făcut datoria față de oamenii săi. Le doresc tuturor aleșilor mureșeni să atingă acest prag, care le va schimba complet modul de gândire și de relaționare cu cei care le-au acordat încrederea."

ÎNDEMN LA UNITATE

Vasile Gliga îndeamnă la unitate și în administrația locală, acolo unde proiectele stagnează uneori din cauza orgoliilor personale: „În urma discuțiilor pe care le-am avut cu aleșii locali din tot județul, am descoperit câteva situații în care comunitățile au pierdut proiecte valoroase din cauză că în Consiliul Local nu s-a ajuns la un consens. De aceea îi îndemn pe toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, să pună pe primul plan interesele locuitorilor pe care îi reprezintă, pentru că doar așa se pot face pași serioși în dezvoltarea comunelor și a orașelor".

În ce privește performanța în administrație, consideră că aceasta se atinge și cu mult curaj, chiar dacă deciziile presupun și asumarea de riscuri: „Am fost întrebat recent, într-un interviu, cum ne va influența pe noi, aici, pe plan local, situația internațională tot mai tensionată. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, de drumul nostru, să nu mai vedem drobul de sare la fiecare pas, să ne asumăm deciziile pe care le luăm și, mai ales, să profităm de fiecare ocazie care ni se oferă. Orice șovăială sau întârziere poate costa pierderea unor finanțări, a unor oportunități de investiții și, în final, reducerea șanselor de mai bine pentru cetățenii noștri."

11 DECEMBRIE, ZIUA ÎN CARE SCRIEM ISTORIA

Guvernările PSD s-au dovedit de fiecare dată benefice. Doar în timpul guvernărilor social-democrate România a înregistrat creștere economică, au crescut pensiile și salariile, s-au realizat investiții serioase în infrastructură. Vasile Gliga crede că, în 11 decembrie, nu vom vota doar pentru o nouă componență a Parlamentului pentru următorii patru ani, ci ne vom alege, de fapt, Guvernul și direcția pe care o va lua țara, în funcție de deciziile noului cabinet: „Duminică avem o șansă uriașă de a ne decide un viitor mai bun și mai luminos. Este ziua în care se manifestă întreaga noastră forță de cetățeni ai acestei țări. O zi în care toți suntem egali, parlamentari și oameni simpli, profesori sau țărani, preoți sau muncitori, iar puterea noastră se concentrează în cabina de vot, atunci când decidem cui îi acordăm încrederea. De aceea vă sfătuiesc să nu risipiți această putere care s-a câștigat atât de greu și cu atâtea sacrificii. Am încredere în alegerea dumneavoastră și sunt convins că, împreună, vom putea urni țara aceasta în direcția pe care ne-o dorim cu toții."

Și, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, deputatul mureșean a făcut și o urare mureșenilor: „Fiecare trăim diferit bucuria sărbătorilor de iarnă. Redevenim copii de Moș Nicolae, ne încălzim sufletele cu colindele sfinte și primim cu lumină vestea Nașterii Domnului, de Crăciun. Vă doresc tuturor să aveți parte de sărbători liniștite și îmbelșugate, să vă adunați toți cei dragi în jurul bradului și să priviți cu optimism spre Noul An care bate la ușă!"

Comandat de PSD Mureș, realizat de S.C. CUVÂNTUL LIBER S.R.L., 11160007, tiraj 3.738.

 

Lasă un comentariu