Gala Studenților Farmaciști din România, la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

În perioada 1-4 decembrie 2016, s-a desfășurat Gala Studenților Farmaciști din România (GSFR), la Târgu-Mureș.

Președintele acestei Gale, Liliana Maria Cosmam, a făcut câteva precizări:

- Care a fost scopul organizării acestei Gale, cui i se adresează și la a câtea ediție este?

- Gala Studenților Farmaciști din România este o manifestare științifică cu tradiție pentru toți studenții farmaciști, aflată deja la cea de a VII-a ediție. Anul acesta a fost organizată de către Asociația Studenților Farmaciști din Tg.-Mureș, sub egida Federaței Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) și, bineînteles, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie din Tg.-Mureș. Este un eveniment destinat tuturor studenților farmaciști din România, dar și din Republica Moldova, scopul nostru fiind acela de a dezvolta relații interumane prin participarea activă a fiecăruia dintre noi, prin implicarea în discuții, toate acestea conducând la perfecționarea abilităților și cunoștințelor noastre.

- În ce a constat noutatea acestei ediții?

- Noutatea acestei ediții a fost tema aleasă, programul educațional și centrul universitar unde s-a desfășurat. În fiecare an, acest eveniment se desfășoară în alt centru universitar.

Am ales pentru acest eveniment o temă vastă și de actualitate, „Valențe actuale ale profesiei de farmacist - Reorientarea către pacient". Această temă își propune să aprofundeze aspecte precum: perfecționarea relației farmacist-pacient, calitatea informației farmaceutice oferită  pacientului și îmbunătățirea percepției actuale a societății asupra activității farmaceutice.

Comitetul de organizare, împreună cu echipa FASFR, a lucrat intens la realizarea programului educațional, care cuprinde activități favorabile pentru dezvoltarea atât profesională cât și cea personală a fiecărui participant. Am încercat să structurăm acest eveniment astfel încât să aducem în prim-plan teme interdisciplinare și inovative din domeniul medical și farmaceutic.

- Cine au fost fericiții câștigători ai premiilor oferite?

- La sesiunea de lucări științifice

LOCUL 1 - Gheorghe Melinte, Mihaela Tertiș, Oana Hosu, Robert Săndulescu, Cecilia Cristea.

Tema lucrării cu care au câștigat - ,,Platforme pe bază de grafit funcționalizat cu săruri de diazoniu pentru eliberarea de imunosenzori pentru detecția unor biomarkeri tumorali".

Locul 2- Ion George Nicolae Daniel, Lupașcu Gina

Tema lucrării cu care au câștigat - „Analiza structurală a unor inhibitori BA".

Locul 3 - Riviana-Tania Stănescu, Cristian Oprescu.

Tema lucrării cu care au câștigat - „Factorul de creștere a țesutului conjunctiv, CGTF, biomarker în hipercreșterea gingivală".

- Considerați că au fost receptivi studenții la acest eveniment? Cum l-au primit? A fost o reușită?

-Din punctul meu de vedere studenții au fost foarte receptivi la acest eveniment. Am avut peste 330 de studenți participanți, care până la finalul evenimentului s-au dovedit a fi foarte încântați de tot ceea ce s-a petrecut pe parcusrul celor 4 zile. Atât pe partea de program educațional, cât și pe partea de program social am primit doar feedback-uri pozitive. Sperăm că am reușit să organizăm această ediție a Galei Studenților Farmaciști din România pe placul tuturor și că pentru majoritatea participanților să fi fost un eveniment unic și de neuitat.

Lasă un comentariu