Top meserii candidați la alegerile parlamentare 2016

Potrivit unei analize realizate de news.ro, din totalul de 6.478 de persoane care candidează la alegerile parlamentare, 1.397 de candidați sunt ingineri, iar alte câteva zeci sunt subingineri.

Economiștii sunt, de asemenea, în număr mare, de 1.104, alături de aproape 100 de contabili.

Pe locul al treilea se află juriștii - 772 (avocați, asistenți, consilieri).

Cadrele didactice - 587 (atât învățători și educatori, cât și profesori de liceu și facultate), sunt pe locul al patrulea.

 

Pentru a vota, elevii și studenții pot merge gratis acasă cu trenul

Elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit pe calea ferată, din localitățile în care studiază în cele de domiciliu și retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvern.

Guvernul precizează că măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor și studenților și răspunde solicitării Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren regio și interegio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/student.

Este obligatorie procurarea biletului dus-întors.

Pe biletul de călătorie se vor menționa numele și prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, calitatea de elev/student.

Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 și 12 decembrie.

Sumele necesare asigurării acestor facilități vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor.

În prezent, în învățământul de stat și privat sunt înmatriculați aproximativ 520.000 de studenți atât pentru licență cât și la master.

Lasă un comentariu