Vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

La Consiliul Județean Mureș „Județul Mureș este unul dintre cele mai frumoase județe din România" - apreciază Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummell, în urma unei vizite la Consiliul Județean Mureș, a făcut declarații de presă.

În deschiderea conferinței de presă, gazda primitoare, președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Peter Ferenz, și-a exprimat bucuria vizitei Excelenței Sale, în județul Mureș.

„Este o deosebită onoare vizita domnului Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în județul Mureș. Am purtat o discuție foarte constructivă. Am avut discuții despre foarte multe lucruri, începând de la Brexit, ce înseamnă pentru acei cetățeni din județul Mureș și din Târgu-Mureș, chiar și pentru tinerii care învață în Marea Britanie, ce înseamnă Brexit-ul pentru ei, deci ce poate să urmeze în perioada următoare. Bineînțeles, am discutat și alte probleme foarte importante despre promovarea județului Mureș și promovarea din punct de vedere turistic a valorilor culturale din acest județ. Am vorbit și despre aeroport, despre posibilitățile de colaborare în momentul deschiderii acestui aeroport. L-am informat pe domnul ambasador că avem 31 de societăți comerciale cu proprietari din Marea Britanie, care lucrează în acest județ, suntem deschiși pentru toți care sunt interesați să investească în județul nostru. Am vorbit atât despre problemele economice, cât și despre problemele învățământului din județul Mureș.

,, Este o mare plăcere pentru mine să fiu aici, la Târgu-Mureș. Este a 3-a vizită a mea, în mandatul meu, până acum la Târgu-Mureș, și cred că este un semn pentru faptul că orașul Târgu-Mureș și județul Mureș sunt foarte importante pentru Marea Britanie și avem legături foarte strânse."

Excelența Sa a menționat colaborările foarte strânse cu Marea Britanie, în sens mai larg, în sectorul caritabil și voluntariat. S-a referit la sectorul medical, la donațiile unor O.NG.-uri din Marea Britanie pentru dotarea S.M.U.R.D. și a spitalului de urgență Mureș. De asemenea, a lăudat calitatea învățământului românesc în domeniul medical, care pregătește, a spus domnia sa, specialiști foarte apreciați și în Marea Britanie.

În încheiere, președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Peter Ferenc, i-a lansat invitația domnului ambasador să viziteze mai des județul Mureș, pentru că sunt multe obiective turistice, printre care și cel de la Lăpușna.

Lasă un comentariu