,,COLINDĂM, DOAMNE, COLIND"

Distribuie pe:

Sub acest generic, la începutul acestei săptămâni, s-a desfășurat, la Biserica Sfântul Nicolae din Luduș, prima ediție a unui concert de colinde. Inițiativa aparține tânărului cântăreț bisericesc, Mihai Poșteanu, cel care a întemeiat și conduce corul bisericii, care a crescut într-o lună cât Făt-Frumos din poveste.

Sprijinit de preotul paroh Mihai Cercel și de preotul Viorel Ormenișan, Mihai Poșteanu a reușit să aducă în fața invitaților, printre care s-a numărat și protopopul de Luduș, Lucian Voșloban, o serie de formații, precum și numeroși cântăreți, care au impresionat prin prestația lor.

Vreme de 2 ore, colindele au răsunat în biserică și au încărcat spiritual publicul.

Au onorat invitația gazdelor: corul Bisericii Ortodoxe nr. 1 din Luduș, Grupul folcloric: ,,Păunașii Salvei" (Bistrița), condus de profesoara Felicia Morariu și de Mihai Fedorca, Grupul ,,Datina" din comuna Ațintiș, condus de Mihai Poșteanu și soliștii de muzică populară: Alina Ceucă, Monica Pârlea, surorile Guță (Felicia Șoș și Valeria Nistor), Grupul vocal format din Alin Huza, Dorin Pintea, Ovidiu Furnea și Mihai Poșteanu.

O notă deosebită a adus în cadrul manifestării prestația elevei de clasa a V-a din grupul de la Bistrița, Tuturuza Amalia. Înzestrată cu o voce divină și îmbrăcată într-un autentic costum popular din zonă, cu o vechime de peste 100 de ani, micuța cântăreață a reușit să răscolească sufletele celor prezenți prin prestația ei. Nu au lipsit jocurile populare precum Călușarii și Turca, iar costumele populare au reprezentat o adevărată încântare și au reliefat preocuparea pentru reînvierea obiceiurilor și tradițiilor strămoșești.

Conform tradiției, colindătorii au fost răsplătiți cu colaci, mere, nuci și diplome, iar asistența cu felii de cozonac și sucuri. Și, fiind hramul bisericii Sf. Nicolae, toți copiii prezenți au primit dulciuri. După concert, invitații și gazdele au colindat împreună la o agapă frațească la Reastaurantul ,,Tivoli" din Luduș. Decorurile deosebite au fost asigurate de fam. Găbudean din Gheja, iar sonorizarea de băieții de la Elements.

Se cuvin mulțumiri tuturor sponsorilor, participanților și, în mod special, corului, care s-a mobilizat și a performat, spre mulțumirea publicului și a dirijorului, Mihai Poșteanu.

Lasă un comentariu