Învățământul mureșean

Distribuie pe:

Priorități pe agenda noului inspector Școlar general

Noul inspector școlar general, prof. dr. Nadia Rață, a enumerat, într-un comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, prioritățile imediate aflate pe agenda instituției pe care o conduce.

Printre primele demersuri întreprinse de la preluarea funcției se află situația Liceului Teoretic Romano-Catolic din Târgu-Mureș, în legătură cu care sunt în curs cercetări efectuate de către Direcția Națională Anticorupție. „De îndată ce vom avea un rezultat clar al cercetării, vom lua măsurile pentru care avem competență, în problema entității școlare. Tratăm cu celeritate această situație fără precedent în istoria școlii mureșene, cu convingerea că trebuie să primeze legea și onestitatea față de sistemul de învățământ și față de beneficiarii acestuia", se arată în documentul citat.

Alte priorități aflate în atenția noului inspector școlar general sunt: soluționarea unor situații amânate în luna noiembrie, activitatea Consiliului de administrație al ISJ Mureș, depunerea documentației pentru proiecte finanțate din fonduri structurale, în care ISJ Mureș urmează să fie partener sau beneficiar.

Moș Nicolaea venit cu sacul plin de premii pentru cei mai tineri matematicieni

La începutul acestei săptămâni, la sala festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși" din Târgu-Mureș, a avut loc festivitatea de premiere a Concursului Județean de Matematică „Numerus", organizat de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș, la care au participat 202 elevi din județ.

La clasa a V-a, podiumul a fost „asaltat" de elevii prof. Todoran Nicoleta de la Școala Gimnazială „Dacia" din Târgu-Mureș: premiul I - Munteanu Andrei, premiul II - Borș Alexandru, premiul III - Munteanu Teodor. La clasa a VI-a, premiul I a fost obținut de Hancu Alexandru Andrei de la Gimnaziul „Liviu Rebreanu" - prof. Gînța Florica; premiul II: Gorea Denisa de la Colegiul Național „Unirea" - prof. Hecser Eniko - și de Hurubă Teodora d la Școala Gimnazială „Dacia" Târgu-Mureș - prof. Todoran Nicoleta; premiul III: Ardeleanu Alex, de la Școala Gimnazială „Friederich Schiller" Târgu-Mureș - prof. Derța Larisa, Blaga Alexandra de la Colegiul Național „Unirea" Târgu-Mureș - prof. Hecser Eniko - și Nemes Mara de la Școala Gimnazială „George Coșbuc" Târgu-Mureș - prof. Muth Anuța. La clasa a VII-a, pe primul loc s-au clasat elevii dnei prof. Stoica Angela de la Școala Gimnazială „Dacia" din Târgu-Mureș: Câmpean Mara, Mora Elena și Oprișor Mara; premiul II: Kacso Chris-Sandor de la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" Târgu-Mureș - prof. Gînța Vasile; premiul III: Cândea Ana de la Școala Gimnazială „Dacia" - prof. Stoica Angela; Pîrlea Bianca de la Școala Gimnazială „Al. Ioan Cuza" Târgu-Mureș - prof. Atomei Olga; Toșa David de la Colegiul Național „Unirea" - prof. Comșa Maria. La clasa a VIII-a, clasamentul se prezintă astfel: premiul I: Racoți Stelian de la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" din Târgu-Mureș - prof. Ștefan Corneliu; premiul II: Ardelean Alexandra de la Școala Gimnazială „Romulus Guga" Târgu-Mureș - prof. Macavei Luminița; premiul III: Șamșudean Larisa de la Colegiul Național „Unirea" - prof. Blaga Cristinel - și Anca Georgiana de la Școala Gimnazială „Romulus Guga" din Târgu-Mureș - prof. Macavei Luminița.

Au fost acordate, de asemenea, zeci de mențiuni și mențiuni speciale.

„Olimpiada Voluntarilor"2017

Și în acest an de învățământ, elevii din clasele a XI-a și a XII-a care desfășoară activități de voluntariat într-un domeniu psihosocial au posibilitatea de a participa, cu un eseu tematic, la „Olimpiada Voluntarilor".

Concursul este organizat de către Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, iar câștigătorii vor beneficia, pe lângă premii, de avantaje la examenul de admitere la Secția Asistență Socială, asigurându-li-se o poziție favorabilă în vederea obținerii unei burse de studii.

Lasă un comentariu