Medalie de bronz pentru clubul mureșean „Tiger Budo" la Campionatul European de Karate Kyokushin

Distribuie pe:

Capitala Bulgariei, Sofia, a fost, în perioada 25-26 noiembrie 2016, gazda Campionatului European de Karate Kyokushin dedicat cadeților (U16), tineretului (U22) și categoriei Seniorilor Open. Și-au anunțat prezenta 24 de țări și peste 350 de sportivi și-au disputat titlul de campion european la probele competiției: kata și kumite.

Evenimentul a fost organizat sub tutela Organizației Europene de Karate (EKO) care, conform organizatorilor, oferă cel mai înalt standard în ceea ce privește arbitrajul, cât și fairplay-ul, și colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului din Bulgaria și Primăria Sofia.

Lotul României a fost compus din 15 sportivi, reprezentând toate categoriile de vârstă, cât și cele două probe ale competiției.

Orașul și clubul nostru a fost reprezentat de Norbert Szabo și Norbert Tanaszi, antrenați, fiind de Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN, aceștia alăturându-se lotului național pentru categoria de vârstă cadeți. Astfel, după o categorie compusă din 15 concurenți, Norbert Szabo a reușit să obțină locul al III-lea la kumite, minus 55 kg, acesta având o participare demnă de luat în seamă și la proba de kata. La fel de bună a fost și participarea lui Norbert Tanaszi care, pentru prima dată la un Campionat European, a avut o evoluție remarcabilă într-o categorie de kumite cu nu mai puțin de 17 concurenți.

„Ca de obicei, sportivii clubului nostru au avut de înfruntat concurenți foarte buni, dar rezultatele și evoluția lor au arătat că munca și sacrificiile pe care aceștia le-au depus în ultimul an nu au rămas nerăsplătite. Este o onoare pentru noi, „Tiger Budo", să avem reprezentanți la una dintre cele mai importante competiții de karate Kyokushin, reprezentând, totodată, România și orașul Târgu-Mureș. Felicitări tuturor sportivilor!", a declarat antrenorul Clubului „Tiger Budo", Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN.

 

Lasă un comentariu