Aproape o jumătate de milion de mureșeni sunt așteptați, duminică, la vot!

Distribuie pe:

La alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, în județul Mureș sunt așteptați la urne 482.800 de cetățeni cu drept de vot. Sunt amenajate 568 de secții de votare, în 486 de locuri.
Bugetul alocat pentru buna desfășurare a scrutinului, la nivelul județului Mureș este de 3.089.000 de lei, din care 2.677.000 de lei pentru indemnizații, 409.000 de lei pentru cheltuieli materiale și 3.000 de lei pentru cheltuieli de capital. Au fost solicitate și aprobate suplimentar: 10 cabine de vot, 17 urne de vot mobile și 27 de urne de vot fixe, la Târgu-Mureș, Zau de Câmpie, Beica de Jos, Ațintiș, Crăciunești, Pogăceaua și Adămuș, transportul fiind asigurat de Instituția Prefectului - Județul Mureș.
În data de 26 noiembrie au fost desemnați 1.136 de președinți și locțiitori de secții de votare și există încă 400 de persoane în baza de date pentru eventuale înlocuiri. La prima testare a sistemului informatic în secțiile de votare, județul Mureș a obținut calificativul „foarte bine", o ultimă simulare fiind programată pentru ieri, 9 decembrie.
Începând de azi, 10 decembrie, ora 18, până duminică, 11 decembrie, ora 6, sunt planificați să execute misiuni de protecție la secțiile de votare 486 de angajați de la Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și Serviciul Pentru Imigrări județene, iar în ziua alegerilor, respectiv, mâine, 11 decembrie, începând cu ora 6, un număr de 503 angajați de la aceleași structuri vor executa astfel de misiuni de protecție.
În județul Mureș s-au înscris în cursa electorală 130 de candidați pentru funcția de deputat, din partea a 26 de formațiuni politice, incluzând organizațiile minorităților naționale și un independent, precum și 50 de candidați la funcția de senator, reprezentând 10 formațiuni politice.
Datele tehnice de mai sus au fost prezentate la 29 noiembrie, de prefectul județului, dr. Lucian Goga.
De menționat că, în urma plângerilor formulate de mai multe formațiuni politice din județ, autoritățile competente au decis că se impune retipărirea a 531.000 de buletine de vot pentru Senat, întrucât acestea nu respectau macheta prevăzută de normativele în vigoare.

Lasă un comentariu