SCRISORI DIN ȚARA SOARELUI RĂSARE

Distribuie pe:

Mulțumesc tuturor celor care mi-au scris mesaje și cer scuze celor cărora nu am reușit să le răspund personal. Mă bucur să văd interesul și răspunsul pozitiv al românilor pentru activitățile de schimb cultural și sper ca interesul pentru limba română al studenților japonezilor să continue cu vizite, prietenii, și de ce nu, legături economice. Suntem cu toții convinși că avem ce învăța unii de la ceilalți.
Legat de acestea, chiar și eu învăț de fiecare dată lucruri noi despre România de la studenții mei japonezi. Așa cum am precizat, majoritatea sunt profesori de alte discipline și au vizitat România pentru o perioadă, mai scurtă sau mai lungă. Eu sunt întotdeauna plăcut surprinsă să aflu despre imaginea pozitivă a României văzută prin ochii japonezilor care au călătorit prin România. Ei povestesc cu mult entuziasm despre oamenii amabili și prietenoși, locurile frumoase pe care le-au vizitat, mâncarea gustoasă, prietenia și spiritul de ajutorare al românilor, despre faptul că prieteniile legate în România sunt prietenii de viață cu oameni deosebiți, și nu doar cunoștințe trecătoare.
O persoană despre care aș dori să vorbesc astăzi este doamna Michyo Masuda, profesoară la școala de asistente medicale numită Medical Association Nursing Professional Training College în orașul Warabi -Toda. Dumneaei a studiat limba română în Japonia, apoi a lucrat ca asistentă medicală voluntară într-un spital din București. Despre această experiență, a lucrului în România, a povestit în Concursul de Discursuri ținut la Ambasada României în Tokyo, (singurul de acest fel din Japonia) unde a obținut o Diplomă de Mențiune. Cu permisiunea dumneaei, atașez mai jos discursul.

Lasă un comentariu