O experiență de neuitat din România (I)

Distribuie pe:

Bună ziua!
Mă numesc Michiyo MASUDA. Acum eu locuiesc în Saitama. Meseria mea este de asistentă medicală. Prima dată, am mers în România în anul 1998 ca voluntar. Am lucrat 2 ani la spitalul de Urgență București, la secția Bloc Operator de Chirurgie Plastică.
Am multe amintiri frumoase din România: pe scurt: peisaje frumoase, mâncare delicioasă și plaje, prieteni, petreceri, plimbări, excursii, locuri frumoase și oameni amabili... dar nu pot să vă povestesc toate acestea în doar 7 minute.
Dar acum vreau să vorbesc despre una dintre amintirile mele de neuitat. Asta e atunci când, într-o zi, un hoț a intrat în casa mea în București, când eu eram la serviciu, și a furat tot, obiecte de valoare, bani și toate materialele. Când am venit, am găsit casa goală și toate obiectele importante erau furate. În Japonia așa ceva este foarte rar. De aceea, am fost șocată și mi-a fost foarte frică.
Dar, la acel moment, prietenii și colegii mei români de la spital m-au ajutat foarte, foarte mult. Ei mi-au adus haine și lucruri, bani și m-au ajutat să fac o declarație la poliție. Am fost foarte fericită când m-au ajutat. Am simțit că sunt prieteni cu adevărat. M-au emoționat pentru că au avut grijă de mine și nu m-am simțit singură. Poliția nu a găsit hoțul și nu am primit lucrurile înapoi, dar Ambasada Japoniei în România m-a ajutat cu niște bani.
Oamenii români au fost foarte amabili. Am fost salvată de inima lor caldă. Și eu am spus în glumă, zâmbind, „O japoneză e mai săracă decât românii". Îmi place gluma aceasta, și s-au distrat și ei.
(va urma)

 

Lasă un comentariu