Premii și distincții pentru scriitorii mureșeni

Distribuie pe:

Ieri, 9 decembrie, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș, în cadru festiv, a avut loc decernarea premiilor Filialei Târgu-Mureș a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015.
Din cele 14 volume primite la concurs, juriul, condus de criticul literar prof. univ. dr. Cornel Moraru (membri: Ion Ilie Milășan, Ioan Găbudean, Adrian Armand Giurgea, secretar - Eugeniu Nistor) a stabilit acordarea următoarelor premii: poezie - Kocsis Francisko - Teste de identitate, Editura Ardealul, Târgu-Mureș, 2015; critică și teorie literară - Dorin Ștefănescu - Poetică fenomenologică, Institutul European, Iași, 2015, și Iulian Boldea - Convorbiri cu Ion Vianu. Mărturii și mărturisiri, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2015; traduceri: Rozalia Suciachi Cotoi - Sânge și aur, de Ady Endre, ediție bilingvă, Editura Ardealul, Târgu-Mureș, 2015; debut - Veronica Buta - Formele poetice ale ironiei, critică literară, Casa Cărții de Știință, Cluj-Napoca, 2015.
De asemenea, juriul a hotărât acordarea unei Diplome de Excelență revistei de filosofie și literatură TÂRNAVA, în semn de apreciere pentru activitatea publicistică desfășurată cu perseverență timp de 25 de ani în spațiul cultural românesc și cu prilejul apariției numărului 100.
În cadrul aceleiași manifestări, Editura Ardealul și-a premiat colaboratorii constanți și fideli: directorul editurii, scriitorul Eugeniu Nistor, a înmânat Diplome de Excelență senatorului Marius Pașcan, vicepreședintele Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României, pentru implicarea în acțiunile culturale organizate de Editura Ardealul, în 2015-2016, și activitatea literară desfășurată în cadrul filialei târgumureșene a USR; publicistului Mihai Suciu, pentru volumul de interviuri Obligați timpului lor; sociologului Dorin Adrian Suciu, pentru Broșuri provinciale și rodnica activitate culturală în perioada 2015-2016; ing. Tiberiu Sbârcea, pentru sprijinul constant acordat Editurii Ardealul în organizarea și buna desfășurare a recentelor ediții ale Festivalului Internațional „Lucian Blaga".

Lasă un comentariu