Tinerii mureșeni, implicați în acțiuni de voluntariat

Distribuie pe:

Desfășurată în fiecare an la nivel internațional în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, campania celor 16 zile de activism împotriva violenței a oferit membrilor Voluntarex un nou prilej de a se implica într-o serie de acțiuni menite să-i conștientizeze, pe ei, dar și pe cei din jur, asupra acestei probleme a secolului.
Activitățile au debutat la sfârșitul lunii trecute, când voluntarii au dezbătut nevoia societății civile de avea o campanie internațională de luptă împotriva violenței, și de a evidenția faptul că asemenea acte de violență reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului. Dezbaterea a fost urmată de o sesiune practică de confecționare de felicitări și flyere cu mesaje anti violență, cu tema „Teama nu înseamnă respect", conștienți fiind că fiecare din noi putem contribui pentru a spori siguranța victimelor și a descuraja abuzul și violența.
Seria de acțiuni a continuat la meciul de baschet dintre BC Mureș și CSS Sibiu, U 16. Un moment plin de semnificație a fost în pauza meciului, când voluntarii au împărțit celor prezenți - sportivi, părinți, arbitri, antrenori, flyerele și felicitări hand made, încercând, astfel, o promovare și prin artă a valorilor ce stau la baza unei societăți sănătoase. Cei prezenți la evenimentul sportiv au devenit astfel devenit părtași la campania internațională.
Seria de acțiuni împotriva violenței s-a încheiat în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, când membrii Voluntarex s-au întâlnit cu Gabriela Pîncă - comisar-șef, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Mureș. În urma acțiunii tinerii au plecat mai bogați în informații legate de combaterea violenței în familie, aflând, totodată, și istoricul nasturelui, simbolul campaniei. „Am văzut care sunt formele îmbrăcate de violență, cum putem depista un copil abuzat, care are nevoie de sprijin. De asemenea, am aflat care sunt acele servicii care le stau la dispoziție, unde putem apela pentru a primi ajutor specializat", spunea Cristian Bloj, membru Voluntarex. Prăjiturile-nasturi și răvașele cu mesaj au adus magia unei seri speciale, în care tinerii s-au bucurat împreună.
Iată cum, prin implicare motivată și responsabilitate, coordonatorii voluntarilor - profesor psiholog școlar NICHIFORIUC Carmen și Emil BLOJ, au reușit să realizeze o serie de acțiuni în care tinerii au participat activ la propria lor formare și informare.

Lasă un comentariu