Cercul Pedagogic al Educatoarelor, organizat de Grădinița ,,Paradisul Copilăriei" - „În lumea artelor"

Distribuie pe:

Miercuri, 7.12.2016, între orele 9.30 - 12, în Cetatea Medievală a Târgu-Mureșului s-a desfășurat Cercul Pedagogic al Educatoarelor din Zona Târgu- Mureșului, ce a avut ca temă de reflecție ,,Lupta cu timpul este lupta pentru calitatea vieții".
În cadrul acestui eveniment și-au unit talentele artistice artiști din lumea baletului, arta picturală, arta teatrală, lumea muzicală și cadre didactice din învățământul preșcolar.
Evenimentul a fost organizat de Grădinița ,,Paradisul Copilăriei" Târgu-Mureș, structură a Liceului Tehnologic Electromureș și coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș.
Primăria municipiului Târgu-Mureș și-a adus un aport important la acest eveniment prin spațiul generos și frumos amenajat pus la dispoziția cadrelor didactice în Cetatea Medievală a Târgu-Mureșului.
Activitatea cu titlul ,,Timpul meu în lumea artelor" a fost susținută de cadrele didactice Angela Cif, Dorina Pop, Claudia Pavel, Adriana Onac, Rodica Fărcaș, Nicoleta Bucur, sub directa îndrumare a doamnei inspector pentru învățământ preșcolar prof. Irina Trifan și a coordonatoarelor de cerc pedagogic - doamnele profesoare Mihaela Rizescu, Laura Gabor, Raluca Matei și Crina Șeulean.
Alături de doamnele coordonatoare au răspuns invitației persoane dragi sufletului educatoarelor, precum doamna Iftinia Avram, profesor dr. al UBB Cluj-Napoca, și doamnele Cristina Sărăcuț și Oana Moldovan, profesoare ale Liceului Vocațional Pedagogic ,,Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș.
Scopul activității a fost acela de a dezvolta competențele preșcolarilor de a identifica contexte variate în care își pot manifesta abilitățile artistice proprii, valorificându-și astfel aptitudinile și timpul liber în mod eficient.
În vederea atingerii acestui scop au realizat o incursiune în lumea artelor împreună cu preșcolarii, specialiștii și cadrele didactice și au creat o atmosferă de spectacol magnifică, captivantă și interesantă pentru micii preșcolari, cu toboșari, regi și artiști, în care timpul s-a scurs pe nesimțite lăsând în urma lui fețe vesele, fericite, uimite și o bucurie nemărginită pe chipurile copiilor.
La activitate au participat peste 70 de cadre didactice din județ, invitați speciali - Cristina Ungureanu, actor al Teatrului pentru Copii și Tineret Târgu-Mureș, Manole Szasz Beata, specialist Learn with music, Ada Nicolaescu, elevă a Liceului Vocațional Târgu-Mureș, Szabo Agota, balerină a grupei de balet Arabesque, Diana Bleahu, studentă a Universității „Petru Maior" Târgu-Mureș, și Damian Pop, elev al Colegiului Național ,,Al. Papiu Ilarian",care și- au dat concursul în realizarea spectacolului ,,În lumea artelor" alături de micii preșcolari.
În încheierea activității cadrele didactice au concluzionat: ,,Experiența trăită de preșcolari pe parcursul călătoriei noastre ,,În lumea artelor" sperăm să le servească drept punct de reper în alegerea ariilor artistice spre care se pot îndrepta în vederea valorificării aptitudinilor artistice proprii și petrecerea unui timp valoros în defavoarea televizorului, a tabletelor și a telefonului."
Doamna inspector pentru învățământ preșcolar, prof. Irina Trifan, a afirmat la finele activității: ,,Dragele mele, astăzi, am trăit o zi cum rar ne este dat să trăim!!! Cercul Pedagogic organizat de Grădinița «Paradisul Copilăriei» a fost o experiență didactică înălțătoare, impresionantă și emoționantă. Bravo!!!
Ce a fost special în această activitate? Entuziasmul și umorul colegelor noastre, provocarea adresată copiilor, prin entuziasm, la interacțiune, la trăire și acțiune. Entuziasmul, buna dispoziție, umorul, bucuria în exercitarea profesiei devine o dimensiune de succes, o componentă a competenței profesionale. Colaborarea și echilibrul pe care colegele noastre l-au transmis sunt remarcabile. A fost minunat și de neuitat!"v

Lasă un comentariu