Remedii naturiste

Distribuie pe:

Șapte din zece români cred că stilul de viață sănătos înseamnă consumul de fructe și legume
Potrivit unui studiu realizat de GfK, șapte din zece români identifică stilul de viață sănătos cu consumul de fructe și de legume și aproape jumătate din români, cu alimentele naturale, cât mai puțin procesate.
Studiul arată că femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentația sănătoasă comparativ cu bărbații, scrie Mediafax. Aproape trei sferturi dintre femei spun că este important consumul de fructe și legume față de doar două treimi dintre bărbații care cred același lucru. De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite, în comparație cu 46% dintre reprezentanții sexului masculin, menționează GfK.
Situația pe regiuni ale țării arată că locuitorii din Banat - Crișana - Maramureș acordă mai multă atenție alimentației, aproape 80% definesc stilul de viață sănătos prin consum de fructe și de legume și 57% preferă produsele proaspete, naturale. La polul opus se află dobrogenii (67%) și bucureștenii (37%), care nu pun prea mult sănătatea pe seama alimentelor proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite. În schimb, 7 din 10 locuitori ai Capitalei consideră că exercițiile fizice au un aport important asupra sănătății, iar 6 din 10 fac mișcare în mod regulat.
GfK a realizat un studiu asemănător în 23 de țări la nivel global. Astfel, rezultatele arată că românii se aliniază tendințelor globale în materie de stil de viață sănătos la capitolele sport (57% global, față de 58% local) și alimentație sănătoasă (59% global, ca și la nivel local).
Diferențe apar în ceea ce privește odihna, care este mai mult prețuită la nivel global, de 66% dintre respondenți față de 37% dintre români.
Studiul a fost realizat de GfK România pe un eșantion de 1.000 de respondenți din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani, metoda folosită fiind cea a interviurilor față în față.v

Lasă un comentariu