IntegralEdu, și la Târgu-Mureș!

Distribuie pe:

IntegralEdu, unul dintre cei mai importanți consultanți educaționali din România pentru studii în afara țării, a organizat un circuit național. Zilele trecute, a făcut un popas și la Târgu-Mureș, ocazie cu care Alexandra Piha, reprezentant al IntegralEdu, a răspuns întrebărilor adresate, cu ocazia organizării acestor evenimente.

- Care este scopul organizării acestor evenimente?

- Grupul de firme INTEGRAL are o experiență de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezența în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume. IntegralEdu organizează și târguri de consultanță educațională pentru studii în străinătate, World Education Fair și Top Education Tour, în cadrul cărora elevii, studenții și părinții acestora au ocazia să întâlnească reprezentanții unor școli și universități de prestigiu din întreaga lume.

- Cui se adresează aceste evenimente?

- Evenimentele organizate de IntegralEdu se adresează tuturor familiilor, elevilor, studenților și tinerilor profesioniști care doresc să se informeze corect cu privire la posibilitățile de studiu și dezvoltare în străinătate, care doresc să se pregătească corespunzător pentru studiile lor viitoare. Totodată, aceste evenimente sunt un prilej excelent pentru a se familiariza cu toate opțiunile pe care le au la dispoziție și să afle în același timp care sunt toate serviciile oferite de IntegralEdu, mai exact la ce anume pot apela atunci când vorbim despre tot ce înseamnă educație internațională și orientare în carieră.

- De ce și la Târgu-Mureș?

- Încercăm să venim cât mai aproape de familiile din România, mai ales că există peste tot în țară tineri talentați, cu un potențial uriaș, cu dorința de a cunoaște și a se dezvolta permanent. Cele mai mari evenimente dedicate studiilor în străinătate, pe care le organizăm în două ediții pe an, World Education Fair, le facem de regulă în orașele unde avem și birouri, mai exact în București, Constanța, Craiova, Iași, Galați și Timișoara. Cu Top Education Tour ne-am dorit să ajungem și către familiile din Brașov, Târgu-Mureș și Cluj.

- Este prima dată organizat acest eveniment la Târgu-Mureș?

- Da, este prima dată când ajungem cu acest eveniment în Târgu-Mureș și ne-am bucurat de o primire călduroasă și de un interes asemenea. Ne vom bucura în continuare să rămânem alături de mureșeni și să reușim să venim cu astfel de evenimente mai des. Totodată, se poate beneficia de serviciile noastre de consultanță educațională de oriunde de pe teritoriul României. Lucrăm cu familii din absolut toată țara.

- Care este procesul de desfășurare a evenimentelor?

- Alături de partenerii noștri internaționali, fie că vorbim de licee de elită, centre de limbi străine sau universități, susținem o serie de prezentări sau work-shop-uri, prin care dorim să arătăm care sunt oportunitățile de studiu/dezvoltare educațională și profesională în străinătate, ce anume trebuie să facă dacă doresc să continue studiile în afara țării, care sunt condițiile de studiu și trai în campusurile acestor instituții, în mare… absolut tot ce trebuie să știe o familie sau un tânăr când se gândesc la studiile și cariera viitoare.

De asemenea, sunt încurajate discuțiile individuale cu reprezentanții acestor instituții, care vin special pentru asta în România. Ulterior, ținem legătura cu familiile interesate și pornim împreună procesul de pregătire, aplicare și, ulterior, de plecare la studii.

Serviciile de consultanță educațională pe care le oferim sunt gratuite pentru toate instituțiile educaționale partenere, pe care le reprezentăm în România.

- Care sunt cele mai căutate domenii?

- În materie de EduTaberi, acestea sunt în cele mai variate, însă cei mai mulți aleg taberele cu pregătire academică și cu activități sportive și de relaxare, în campusurile marilor școli și universități din întreaga lume. Astfel, pot testa mediul de studiu internațional, își perfecționează limba străină, se pregătesc pentru un domeniu anume, pe care vor să-l urmeze și, nu în ultimul rând, se distrează și își fac prieteni din întreaga lume.

Dacă vorbim despre studii universitare cei mai mulți se orientează spre domenii precum business, inginerie, IT&C, marketing și comunicare. Însă foarte căutate sunt și domeniile care nu se regăsesc în curricula din România și pentru care industria și piața muncii de astăzi cer tot mai mulți profesioniști.

Cât despre studiile liceale, programele educaționale și facilitățile oferite de școlile independente sunt extrem de variate, având scopul de a dezvolta elevii atât pe plan personal, cât și academic, astfel încât aceștia să își poată maximiza șansele de a fi acceptați la universități de top. De asemenea, elevii sunt pregătiți să facă față unei lumi dinamice și provocatoare.

- Care sunt cele mai solicitate țări?

- Cei mai mulți se îndreaptă în continuare spre Marea Britanie, fiind renumită pentru calitatea studiilor, a posibilităților după absolvire, dar și datorită avantajului limbii engleze. Nu este o regulă însă, având mulți aplicanți și în țări precum Elveția, Olanda, Germania, Franța, Danemarca, Canada - asta, dacă vorbim despre studii liceale și universitare.

În materie de tabere în străinătate, acestea sunt din cele mai variate, cuprinzând destinațiile de mai sus, dar și SUA, Spania, Italia, Austria, Malta, Monaco și multe, multe altele.

- Ce părere aveți, Brexit-ul va afecta procesul de școlarizare, atât pe cel aflat în derulare, cât și pe viitor, al miilor de studenți străini?

- Guvernul Britanic a confirmat previziunile conform cărora studenții din UE vor beneficia în continuare de sprijin guvernamental prin împrumuturile studențești, pentru anul 2017-2018, întărind astfel și așteptările noastre.

Studenții din Uniunea Europeană care aplică pentru anul universitar 2017-2018 în Marea Britanie vor avea acces în continuare la împrumuturile studențești care acoperă taxele de școlarizare. Astfel, studenții europeni care își depun dosarele de admitere la o universitate britanică în anul universitar 2017-2018 vor continua să fie eligibili pentru împrumuturi studențești și burse, pe întreaga durată a studiilor.

Decizia luată va fi în sprijinul universităților și al colegiilor din Marea Britanie și va oferi siguranța viitorilor studenți în ceea ce privește accesarea împrumutului, condițiile de acordare rămânând neschimbate, indiferent dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană.

În privința a ceea ce va urma după negocierile Brexit-ului, din păcate, nu ne putem pronunța acum. Suntem în permanență în contact cu toți partenerii noștri internaționali și permanent informați cu privire la toate. Atât ei, cât și noi ne simțim optimiști cu privire la viitorul educațional și la condițiile prin care acesta va fi disponibil pentru tinerii internaționali.

- Când veți reveni la Târgu-Mureș?

- Sperăm, cât de curând, anul viitor. Cu drag vă vom ține la curent și ne vom bucura să ne revedem.

- Unde vor avea loc următoarele evenimente?

- Următoarele evenimente World Education Fair vor avea loc în București, Craiova și Constanța, între 18 și 23 februarie 2017, unde vor participa peste 50 de parteneri internaționali, reprezentanți ai liceelor, centrelor de limbi străine și universităților din străinătate.

Lasă un comentariu