BENEFICIILE DORMITULUI PE PARTEA STÂNGĂ

Distribuie pe:

Studii recente privind poziția unui somn sănătos, benefic pentru organism, citate de descopera.ro, indică faptul că ne avantajează dormitul pe partea stângă.

Specialiștii în domeniu susțin că dormitul pe partea stângă îmbunătățește sănătatea și funcționarea mai multor organe, întrucât această poziție ajută la funcționarea optimă a sistemului limfatic, cel care se ocupă de transportul unor substanțe importante, cum ar fi proteinele și glucoza, a căror filtrare și drenare se produc pe partea stângă a corpului.

Pe de altă parte, somnul în poziția culcat pe partea stângă ajută digestia, datorită faptului că stomacul și pancreasul sunt așezate spre stânga, această poziție îmbunătățind procesul de secreție a enzimelor digestive.

Inima este și ea ajutată dacă dormim pe partea stângă, specialiștii susținând că astfel se îmbunătățește fluxul sanguin și se regularizează cordul.

În plus, activitatea splinei este favorizată de această poziție de somn, rolul ei fiind legat tot de cel al sistemului limfatic. 

Lasă un comentariu