Nou-născuții vor fi testați auditiv!

Distribuie pe:

Prin programul național de screening auditiv pentru nou-născuți și evidența rezultatelor testelor auditive, Ministerul Sănătății dorește ca toți copiii care se nasc cu hipoacuzie să ducă o viață normală.

Prin acest program, aplicat cu sprijinul GovITHub, toți bebelușii născuți în spitalele și maternitățile de stat din România vor beneficia, încă din prima lună de viață, de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

„O componentă esențială a programului de AudioScreening neoNatal constă într-o aplicație informatică unică, în care toate datele din aparatele de screening vor fi centralizate în vederea raportării ulterioare. Astfel, toate rezultatele testelor auditive neo-natale din România vor putea fi vizualizate într-o serie de rapoarte disponibile Ministerului Sănătății.

După colectarea de date, platforma va permite automat filtrarea rezultatelor acestor teste, ceea ce va permite evidențierea copiilor ce nu au ajuns să fie testați la timp conform protocolului. În perioada următoare, se va implementa și o funcționalitate prin care părinții vor primi notificări prin SMS pentru a se prezenta la controale", precizează Ministerul Sănătății. 

Lasă un comentariu