Vârstnicii sănătoși pot fi angajați să îngrijească vârstnici bolnavi!

Distribuie pe:

Până la data de 23 decembrie 2016, pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene, se află în dezbatere publică Ghidul Solicitantului „Bunicii comunității - Servicii sociale și socio-medicale pentru vârstnici", pentru care sunt alocate 15 milioane de euro din fonduri europene.

Proiectele finanțate din această sursă vizează persoanele vârstnice aflate în situații de dependență și în risc de excluziune socială, prin care se promovează îmbătrânirea activă și consolidarea rețelei naționale de servicii sociale de proximitate destinate persoanelor vârstnice aflate în dificultate.

Concret, vor fi finanțate centre de zi pentru persoane vârstnice, servicii de îngrijire la domiciliu, cantine sociale, activități de distribuire a hranei la domiciliu, prin intermediul serviciilor de tip „masa pe roți", dar și activități de socializare și de petrecere a timpului liber în cluburi de profil, fiind încurajate inițiativele de asistență comunitară și de promovare a voluntariatului printre persoanele vârstnice. Prin aceste proiecte, pot fi angajați chiar și vârstnici pentru a îngriji alți vârstnici.

Pentru un proiect selectat se oferă maximum 400.000 de euro, pentru o perioadă de implementare de cel mult 36 de luni.

Propunerile și recomandările celor interesați pot fi tri-mise pe adresa de e-mail servicii.sociale@fonduri-ue.ro

Lasă un comentariu