Concert extraordinar de colinde, la Reghin

Distribuie pe:

Primăria și Consiliul Local Reghin, Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu" au organizat luni, 12 decembrie 2016, de la ora 18,00, Concertul de colinde intitulat „Bucuria Nașterii Mântuitoare". Acest eveniment deosebit a avut loc la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu" din Reghin, strada Republicii, nr. 2, iar intrarea a fost liberă. Concertul, care s-a bucurat de prezența unui numeros public, a fost susținut de mai multe grupuri corale de prestigiu, precum și de artiști mai tineri sau mai consacrați. La această manifestare de suflet au luat parte și doamna ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin, preot Teodor Beldean, protopopul Reghinului.

Concertul de colinde a fost susținut de: Corul Bisericii Ortodoxe cu hramul „Sfântul Gheorghe" Reghin - preot Vasile Popeiu; Corul Bisericii Ortodoxe cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" Reghin - preot Daniel Ciolocoiu; artiștii Florin Vos, Maria Neag, Corina Florea Covaciu, Alexia Aștelian; Grupul „Anotimpuri"; Corul „N. Bogdan" din Sighișoara, dir. Anda Moldovan; Grupul Vocal „Ecclesia" al preoților din Protopopiatul Reghin; Corul „Apulum" al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan" Alba Iulia, dirijor pr. prof. dr. Nicolae Topîrcean; Corul „Arhanghelii" al Casei de Cultură Toplița, dir. Alin Gheorghe Negrea. Evenimentul a fost prezentat de Simina Cota, iar coordonatorul întregului proiect a fost Marcel Naste.

A fost un eveniment de înaltă ținută, cu o încărcătură emoțională deosebită. Cei prezenți au trăit clipe de liniște sufletească și înălțare duhovnicească. Desigur, colindele de Crăciun ne copleșesc prin bucuria care se revarsă din mesajul Nașterii Domnului, din acel gingaș cântec de leagăn al Pruncului Iisus, născut în ieslea din Betleemul Iudeii. Praznicul Nașterii Domnului, cântat în colinde - acele flori alese, răsărite în ogorul sufletului credincios aflat în fața tainei descoperite prin glasul îngerilor -, umple cu voioșie binecuvântată sufletele tuturor credincioșilor, de la copiii din frageda pruncie, până la tinerii și vârstnicii încărunțiți de povara anilor. De Nașterea Domnului se bucură mamele creștine, care văd în Pruncul Iisus pe ocrotitorul și sprijinitorul propriilor lor copilași. Se bucură copiii, care simt în colindele pe care le cântă din casă în casă vraja nelămurită a fericirii copilăriei lor nevinovate. Se bucură vârstnicii, care retrăiesc clipele emoționante din vremea copilăriei lor, când au primit cu sufletul curat vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu. Colindele de Crăciun descriu cel dintâi eveniment din istoria mântuirii neamului omenesc - Nașterea lui Hristos -, vestind lumii praznicul luminos al bucuriei, al păcii și înțelegerii între oameni, praznicul împăcării omului cu Dumnezeu.

Lasă un comentariu