Ajutorul orfanilor

Un medic tocmai voia să apuce pe cărarea ce ducea spre casă, când din marginea satului o luminiță parcă îl privea rugător. Acolo locuia o femeie văduvă, căreia îi promisese o vizită. Era cam obosit de atâta alergare pe la casele bolnavilor, dar totuși se gândi că mâine poate fi prea târziu. Peste câteva clipe, medicul intră în camera slab luminată. În cameră, pe pat, era o femeie, al cărei sfârșit se vedea că este aproape. La capătul patului stătea o vecină în vârstă, care încerca să o ajute. Într-un colț al camerei sărăcăcioase era un pătuc de copii. În el dormea, învelit în pături vechi, băiețelul de trei luni al văduvei. Medicul se apropie de patul bolnavei și-i luă mâna slabă și fierbinte.

- Oh, domnule doctor, spuse ea cu greu, mulțumesc lui Dumnezeu că ați mai venit o dată! Pentru mine nu mai puteți face nimic; eu plec în curând. Dar ce va fi cu copilul meu? Va rămâne singur pe lume.

- Dumnezeul nostru este un Tată al orfanilor, răspunse medicul emoționat. El nu-l va părăsi pe copil. Vreau să fac tot ce-mi stă în putință pentru a fi îngrijit.

- Dumnezeu să vă răsplătească, domnule doctor. Medicul mai dădu câteva sfaturi femeii în vârstă, apoi părăsi camera văduvei. Înainta încet spre casă și gânditor. O întrebare apăsa pe inima sa: Ce se va întâmpla cu băiețelul? Ajuns acasă, toți ascultară cu atenție cele spuse de tatăl. În ochii mamei se aflau lacrimi. În ea se trezi un gând pe care îl aduse în liniște, în rugăciune înaintea lui Dumnezeu. Copilul cel mare întrerupse liniștea și întrebă dacă băiețelul nu poate fi adus la ei acasă. Soțul își privi soția. Gândeau și ei același lucru. Apoi soția zise:

- Vreau să iau grija de pe inima sărmanei mame chiar acum. Cu toate greutățile noastre, sub acoperișul casei noastre mai are loc un copil.

Bolnava tocmai se trezise dintr-o ațipeală scurtă, când ușa se deschise și spre mirarea ei intrară medicul cu soția lui. Muribunda află că băiețelul va găsi un loc în familia medicului. Peste fața palidă a muribundei se răspândi o lumină strălucitoare și zise: „Dumnezeu a făcut totul bine. El să vă răsplătească pentru ce ați făcut. Lăsați-mă să-l mai privesc o dată în lumea aceasta!"

Câteva ore mai târziu, femeia adormi în pace, căci Tatăl orfanilor Se îngrijise de copilul ei. Nu îl va mai vedea în lumea aceasta, dar Dumnezeu a găsit o cale, ca să îl vadă în locul pregătit de El, acolo unde nu mai există durere și despărțire.

Lasă un comentariu