Proiectele școlii în oglinda comunității

Distribuie pe:

La Școala Gimnazială Cristești anul 2016 a debutat prin evocarea poetului Mihai Eminescu, luceafărul poeziei românești. Elevii de gimnaziu au recitat și au interpretat cântece compuse după versurile poetului.

„Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret", sărbătorită în întreaga lume în data de 2 aprilie, a fost marcată la școala noastră prin desfășurarea unui atelier de creație și organizarea unei expoziții de cărți. Activitatea a fost organizată de doamnele profesoare Mátyás Laura și Hădărean Adela, cu participarea dnei bibliotecare Moldovan Leontina.

În luna iunie au fost comemorați eroii neamului la Cimitirul eroilor din comuna Cristești. Programul „Eroi au fost, eroi sunt încă" s-a materializat printr-un colaj de versuri cu caracter istoric și interpretarea unor cântece patriotice de către corul de elevi al școlii. Momentul a fost pregătit de doamnele profesoare Stoica Angelica, Mátyás Laura și Hădărean Adela.

Ziua de Curățenie Națională, sărbătorită în data de 24 septembrie, a antrenat participarea profesorilor și a elevilor gimnaziști atât la activități educative, cât și gospodărești. Școala a oferit comunității locale un model de implicare și de educare în spiritul protejării mediului.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în școala noastră printr-un program cultural-artistic. Elevii au recitat poezii și au intonat cântece patriotice, îndrumați de doamna profesoară Stoica Angelica.

De asemenea, elevi ai școlii noastre au participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare, obținând locuri de frunte în special la concursurile de creație literară. Dintre aceștia se remarcă elevii Florea Diana, Máthé Darius, Petruț Raul și Lateș Ovidiu - un elev cu rezultate excepționale, având media generală 10 în anul școlar anterior.

Atmosfera sărbătorilor de iarnă făcându-și simțită prezența în sufletele noastre, preconizăm organizarea unui târg de Crăciun, în data de 21 decembrie, ora 13. Evenimentul este menit să reînvie obiceiul confecționării unor obiecte decorative specifice acestei sărbători.

Lasă un comentariu